25.06.2015, 05:10 | Af: Administrator

FCM henter keeper i Reading

Mikkel Andersen skifter til mestrene på en to-årig kontrakt

Han er ung, han er ambitiøs. Men han er også realistisk, så den 26-årige målmand Mikkel Andersen er på det rene med, at han bliver hentet til Alka Superligaklubben FC Midtjylland som gardering for den svenske førstekeeper Johan Dahlin.

”Sådan er det. Men jeg kommer med stor erfaring spillemæssigt. Årene i udlandet har lagt nogle lag på mig rent menneskeligt, og summen af det gør, at jeg forventer, jeg kommer til at byde ind med noget konkurrence om pladserne i FCM.”

Så er banen kridtet op. Og Mikkel Andersens selvindsigt flugter fint med sportsdirektør Claus Steinleins billede af den 196 centimeter høje målmand, der tilbage i 2010 slog FCM’s Jonas Lössl af det daværende U21 landshold til slutrunden på dansk grund.

”Mikkel er et stort talent og en god spiller. Men siden han slog Lössl af, er han måske gået lidt i stå. Vi regner med, vi kan udvikle ham videre. Han kender sin rolle og ved, at Dahlin står foran i udgangspunktet. Men vi lover ham fair konkurrence, og han er klar til at tage kampen op,” konstaterer Steinlein.

Selv var Mikkel Andersen ikke så meget i tvivl om, at FCM skulle være destinationen efter otte år i engelsk fodbold med en enkelt afstikker til Randers FC.

”Jeg kan godt lide måden, man griber tingene an på i klubben. Der er en frihed til at være sig selv og samtidig ikke lægge skjul på, hvad man gerne vil opnå. FCM har hængt janteloven lidt til side, og det kan jeg godt lide,” konstaterer Andersen.

Efter stor tålmodighed og talrige kampe i de lavere engelske divisioner fik Mikkel Andersen sin debut for Reading FC i efteråret 2014.

”Der er en speciel fodboldkultur i England, som understøtter en vindermentalitet. Så jeg forventer, jeg kommer med friskhed og ny energi til FC Midtjylland. England har givet mig noget robusthed og en nødvendig kynisme for at kunne begå sig. Det kommer, når man står mutters alene i mange situationer,” siger Mikkel Andersen.

Privat danner han par med sin forlovede, Nadja. Sammen skal de være forældre til en lille pige til oktober. Så bliver familien pludselig på fem. For i forvejen nusser parret med to små Shihtzu’er, som til den tid må finde sig i at dele opmærksomheden med den nytilkomne.

”Uha, vi køber meget lyserødt ind lige nu,” som Andersen smilende konstaterer.

Alt i alt er Mikkel Andersen noteret for 106 ligakampe for AB, Reading FC, Torquay United, Rushden & Diamonds, Brentford, Brighton & Hove Albion, Bristol Rovers, Portsmouth og Randers FC. I rødt og hvidt er det blevet til 6 U-landskampe.