22.06.2015, 11:16 | Af: Administrator

FCM mod eksotiske destinationer

Uanset hvem modstanderen bliver, besøger FCM helt nye adresser i CHL-kvalifikationen

Der er flere fællestræk mellem de to hold, FC Midtjylland kan komme til at møde i anden runde af kvalifikationen til Champions League: dels er de suveræne i deres egen andedam, dels har de begge europæisk erfaring fra tidligere, og endelig kommer både Lincoln Red Imps FC fra Gibraltar og FC Santa Coloma fra Andorra fra nogle af Europas mindste nationer.

Gibraltar, der er en del af British Overseas Territory, ligger på det allersydligste af den Iberiske halvå ud mod indgangen til Middelhavet. Gibraltar med sine beskedne 6 kvadratkilometer grænser op til den spanske provins Cádiz i Andalusien. Gibraltar-klippen er hele regionens signatur og kan i klart vejr ses helt fra Sierra Nevada-bjergene et par hundrede kilometer væk. For foden af klippen ligger byen Gibraltar med 30.000 sammenpressede indbyggere.

Gibraltars selvstændighed er et større stridsemne mellem England og Spanien, eftersom Spanien gør krav på landområdet. Gibraltarianerne sagde både i 1967 og igen i 2002 med overvældende majoritet nej til at komme ind under den spanske krone. Gibraltar blev UEFA's medlem nummer 54 så sent som i 2014.

Andorra er en miniputstat i Pyrenæerne på grænsen mellem Frankrig og Spanien. Andorra er Europas sjette mindste selvstændige nation med et areal på 468 kvadratkilometer og et indbyggertal på cirka 85.000. Det officielle sprog er catalansk, men der tales også spansk, portugisisk og fransk.

Andorra lever i høj grad af de over 10 millioner turister, som besøger landet hvert år. Andorra er ikke medlem af EU, men euroen er dog gangbar valuta i miniputstaten.

Billedet viser Victoria Stadium i Gibraltar, som Lincoln deler med alle de andre klubber i det lille land. Stadion ligger på et fladt stykke mellem Spanien og selve klippen og flyene til lufthavnen i Gibraltar kommer endog meget tæt på spillerne, når de lander og letter.