18.06.2015, 20:06 | Af: Administrator

FCM U16 færdige efter flot indsats mod Roma

Det unge FCM-hold spillede deres bedste kamp ved Scirea Cup, men måtte se sig slået 0-1 af romerne.

FCM U16 spillede torsdag aften deres fjerde kamp på lige så mange dage, da holdet i kvartfinalen mødte de forsvarende mestre fra Roma.

Kampen blev spillet 18.30, to timer tidligere end de hidtidige kampe ved turneringen, og FCM-staben var på forhånd lidt betænkelige ved at de trætte spillere skulle spille i 30 graders varme.

Til alt held blæste der en frisk vind over Toritto, hvor kampen blev afviklet, og den tog toppen af heden. Til gengæld gjorde den det også svært at styre de lidt længere afleveringer, og FCM U16 virkede lidt febrilske i det første kvarter, hvor Roma var i teten.

Herefter fandt FCM fodfæste, og det blev til et par gode chancer til først Andreas Poulsen og derefter Mikkel Jakobsen.

Efter 25 minutter var det dog Roma, der kom foran. Italienerne løb lidt for ugeneret op igennem banens midte, hvorefter de sendte bolden ud i deres højreside. Herfra blev bolden spillet ind foran feltet, hvor Romas Brignola med en fremragende afslutning bragte sit hold foran.

Målet slog luften ud af ulvene, og Roma sværmede i de næste minutter om Simon Petersens mål. Det lykkedes dog FCM U16 at få spillet sig op igen, og 2-0 målet blev afværget.

I starten af anden halvleg tilspillede romerne sig en stor chance, men derfra stod der FCM på resten af halvlegen. Holdet satte ROma udner tryk og det blev til store chancer til Andreas Poulsen, Sebastian Buch og Nicolai Damkjær, men den sidste snert manglede i de afgørende situationer.

Derfor kunne Roma ride stormen af og booke deres plads i semifinalen. Svend Graversen havde blandede følelser efter kampen:

- Vi er meget, meget tilfredse med det udtryk, vi slutter af med. Vi burde have udnyttet vores overtag til at udligne og fremtvinge en straffesparkskonkurrence, men vi har nok brugt lidt for mange kræfter i puljekampene. Det har været et meget hårdt program, og der er blevet trukket store veksler på truppen, så når alt kommer til alt er det måske meget godt, at vi ikke skal i kamp i morgen, erkender en hæs FCM-træner.

Nu venter der et par dage med afslapning, socialt samvær og formentlig også en "gelato" eller to, inden U16-truppen søndag vender hjem til Danmark. Svend Graversen erklærer sig yderst tilfreds med udbyttet af turen:

- Først og fremmest så tager vi herned for at lære, og fordi vi kan se, at spillerne bliver bedre af at være på de her ture. Det vi har set undervejs er, at vi har et meget højt topniveau, men spillerne fik også set, at det kræver en fokuseret træningsindsats, hvis vi skal hamle op med hold som Juventus og Roma, slutter Graversen.

FC Midtjylland U16 - AS Roma U16 0-1 (0-1)
25' 0-1 Brignola

Opstilling FCM: Simon Petersen - Kristian Brøndum Pedersen, Nicolai Damkjær, Gustav Kjeldsen, Mathias Nors - Victor Torp, Christian Tue Jensen, Mikkel Jakobsen (41' Noah Grøn Iversen) - Andreas Poulsen, Mads Carlson, Sebastian Buch Jensen