17.06.2015, 21:23 | Af: Administrator

FCM U16 snublede mod Basilicata

...men er trods 1-2 nederlaget alligevel klar til kvartfinalerne. Her venter Roma. (OPDATERET).

FCM U16 gik ind til den sidste puljekamp med visheden om, at de kunne tåle at tabe med maksimalt to mål, og stadig gå videre.

Det fik trænerteamet til at foretage en kalkuleret satsning og spille med mange nye mod Basilicata, der, bedømt på de hidtidige kampe, var puljens svageste hold.

Basilicata er imidlertid også det lokale mandskab – holdet er navngivet efter den syditalienske region, hvor turneringen spilles – og de lokale drenge gjorde alt, hvad der stod i deres magt, for at lukke det, kvalitetsgab, der var op til ulvene.

- Det var en kamp, der mindede os om, at fodbold ikke bare er indersideafleveringer og første berøringer – det er også et spil, der foregår på det mentale plan, og der mødte vi et hold, der havde mere at spille for end os, konstaterede Svend Graversen.

FCM U16 var meget på bolden, og fik en god start, da midtbanespilleren Kristian Brøndum Pedersen bragte sit hold foran efter et kvarter. Føringen holdt dog kun ti minutter, så udlignede Basilicata.

Som kampen skred frem, var det tydeligt, at FCM blev mere og mere nervøse, og et kvarter inde i anden halvleg brød jublen løs blandt størstedelen af de ca. 400 tilskuere. Det skete da D’Oronzio scorede til 2-1.

I kampens sidste kvarter skiftede FCM flittigt ud, og de indskiftede spillere kom i flere omgange tæt på at udligne. Stillingen forblev dog den samme, og så kunne Basilicata-spillerne juble til sidst.

- Det var en lærerig kamp, for spillerne bliver udsat for nogle forhold, de ikke kender. Dommerlinjen er en helt anden, end de er vant til, og hele holdet bliver usikkert, fordi der ikke er nogen, der tager et lederansvar på sig, fortæller Svend Graversen.

Sejren i den indbyrdes kamp betyder at Basilicata går forbi FCM og slutter på andenpladsen. FCM er dog stadig videre til kvartfinalen, men nederlaget betød også, at holdet får den stærkest tænkelige modstand.

- Vi møder Roma og bedømt på kampene hernede, så er det, sammen med Juventus, turneringens stærkeste hold. Så vi kommer til at matche os mod de to bedste hold, hvilket er helt perfekt. De har i modsætning til os haft to hviledage undervejs, så det bliver en stor mundfuld, men vi går ud og spiller vores chance, fortæller Svend Graversen fra det sydlige Italien.

Der er kampstart onsdag kl. 18.30, og vi følger naturligvis op med en update her på siden.

Kvartfinalerne ved Scirea Cup
Roma U16 – FC Midtjylland U16
Bari U16 – Juventus U16
Viktoria Plzen U16 – Partizan Beograd U16
Asma Dakar U16 – Basilicata U16

Basilicata U16 - FC Midtjylland U16 2-1 (1-1)
14' 0-1 Kristian Brøndum Pedersen
25' 1-1 Guiu
54' 2-1 D'Oronzio

Opstilling: Simon Petersen - Sebastian Nielsen, Japhet Sery, Nicolai Damkjær, Aksel Smith-Petersen - Oskar Bloch, Kristian Brøndum Pedersen, Jonathan Christensen - Lukas Giessing, Jonathan Dal Bagger, Mikkel Jakobsen