16.06.2015, 13:50 | Af: Administrator

Flere priser uddelt

Mikkel Duelund og Rasmus Lauritsen blev kåret til henholdsvis årets akademispiller og årets udviklingsspiller, men det var ikke de eneste priser, der blev uddelt ved akademiets afslutningsfest. Der skulle også kåres årets U19- og U17-spiller.

Der var flere gode kandidater til titlen hos U19, men i sidste ende blev det Rasmus Nissen, der løb med hæderen. Hans cheftræner, Kenneth Andersen, forklarer, hvorfor valget faldt på ”NK”:

- Rasmus er en intelligent fyr, der ved han vil, og hvordan han vil det. Han er god til at kommunikere, og han stiller krav til sig selv og sine omgivelserne. Samtidig er han en fornøjelse, at have i truppen fordi han er en rummelig person, der er opmærksom på, at alle trives og har det godt, fortæller Andersen

Indenfor kridtstregerne er ”NK” en alsidig spiller. I løbet af sæsonen har han dækket begge backs og begge kanter, og uanset hvor han er blevet brugt, har han bidraget til mestrenes fremadrettede spil.

På det personlige plan har sæsonen også været en succes for Rasmus Nissen, illustreret af fire mål og fem assists.

De gode præstationer har endvidere betydet, at den tidligere Brande IF-spiller gået fra at befinde sig i periferien af ungdomslandsholdene til at være en fast del af DBU’s planer. Faktisk kunne "NK" ikke selv modtage prisen, da han var i Grækenland med U19-landsholdet, men heldigvis stod mor Lone parat til at modtage sølvtøjet på sønnens vegne.

Topscoreren løb med pokalen hos U17
Hos U17-spillerne blev det Mikael Anderson, der kunne bryste sig af prædikatet som årets spiller. Og man forstår hvorfor - uden at være decideret angriber, har Anderson nettet ikke færre end 21 gange i U17 Ligaen, hvilket gør ham til holdets suveræne topscorer. Han nåede også at blive topscorer, da Ulvene i foråret vandt talentturneringen Trofeo Nereo Rocco i Italien. Søren Bjerg forklarer, hvad der gør Anderson så målfarlig.

- Som målscorer er han meget bredt funderet. Han har scoret på frispark, han har scoret fra distancen, han har scoret på indløb i feltet, og han har scoret på chancer, han selv har skabt. Han kan rigtig mange ting, lyder det fra A-træneren.

Anderson var en af de relativt få andetårsspillere, der havde spillet fast i forrige sæson, og der har derfor hvilet et ansvar på ham, for at være en af de bærende kræfter – en opgave han har klaret på fineste vis:

- Han er en spiller der både til træning og i kamp har gjort en forskel, og gennem hele sæsonen har han vist den passion og dedikation, der er nødvendig for at lykkes, fortæller Søren Bjerg.

Tillykke til både ”NK” og Anderson herfra!