11.06.2015, 07:35 | Af: Administrator

Flere så FCM på MCH Arena

FCM samlede det højeste antal tilskuere hjemme i syv sæsoner

FC Midtjyllands hjemmebane MCH Arena var et yndet udflugtsmål i den netop overståede sæson.

I gennemsnit samlede mestrene 8567 tilskuere på egen bane. Det er en stigning på godt seks procent i forhold til sidste sæsons 8061. Alt i alt samlede FC Midtjylland 145.644 tilskuere på egen arena mod 137.035 året før.

- Det er meget tilfredsstillende, når man tager i betragtning, at vi i sidste sæson havde to derbys mod Viborg samt en ekstra hjemmekamp mod FCK, siger kommunikations- og marketingdirektør Hans Krabbe.

Flere loyale fans
I en sæson hvor tilskuertallet i Alka Superligaen var under pres, kunne tre klubber notere fremgang på hjemmebane. Ud over FC Midtjylland var det Randers FC og SønderjyskE.

FCM har i nu et par sæsoner arbejdet målrettet på at hæve tilskuertallet på hjemmebane. Og årets fremgang er frugten af arbejdet, mener brandmanager Søren Märcher.

- Tilskuertallet i år er godkendt, og mesterskabet hjælper det selvfølgelig godt på vej. Men vi arbejder ud fra en langsigtet strategi, og det vigtigste er, at vi nu har over 5000 sæsonkortholdere. Fankulturen vokser, og vi får flere og flere loyale og dedikerede fans, konstaterer Søren Märcher.

Omsætningsrekord
FC Midtjylland havde den røde lygte ude til sæsonens tre sidste hjemmekampe mod FC København, Brøndby og Sønderjyske, hvilket vil sige 11.535 tilskuere.

Sønderjyske-kampen genererede en samlet omsætning på op mod 1,5 mio. kroner, hvilket gør kampen til den økonomisk største nogensinde i klubbens historie.

FC Midtjylland åbner for gentegning af sæsonkort til sæsonen 2015-16 mandag den 15. juni. Salget af nye sæsonkort åbner mandag den 6. juli.

Kilde på statistik: Superstats.dk