26.06.2015, 09:02 | Af: Administrator

Luftspecialist til akademiet

FC Midtjylland har skrevet akademikontrakt med den fysisk stærke angriber, Noah Grøn Iversen, som har spillet på klubbens U15-hold i foråret. Han har tidligere spillet i Thy og skal nu fortsætte udviklingen i Ikast på U17-ligaholdet.

Ægte angribere er ofte en mangelvare i dansk fodbold, men der kan nu være en ny på vej. Noah Grøn Iversen begynder nemlig på akademiet efter sommerferien, og han hører på mange måder ind under den kategori. For med sin store fysik og stærke hovedspil har den unge nordjyde potentiale til at score mange mål i FCM-trøjen fremover.

Han flyttede til Herning i efteråret efter at have været fulgt af FCM i en længere periode. Her bor han ved en plejefamilie, går i skole og spiller en helt masse fodbold. Nu er belønningen for det hårde arbejde kommet, og Noah selv er glad for, at han nu får chancen på Akademiet.

- Jeg glæder mig meget til at starte op efter ferien. Jeg har i de sidste 8-9 måneder vænnet mig til at træne rigtig meget, og det har jeg udviklet mig meget af. Nu bliver det fedt at tage næste skridt på akademiet, hvor jeg skal møde en masse mennesker i forbindelse med fodbold, siger Noah Grøn Iversen.

- Da jeg flyttede hjemmefra, var det selvfølgelig lidt svært i starten, men det er gået helt vildt godt, og alle har taget godt imod mig. Min plejefamilie har hjulpet mig rigtig meget, og jeg er hurtigt faldet ind i dagligdagen. Jeg føler mig helt klar til at komme op på U17-holdet.

Netop U17-holdet er hvor den unge angriber skal forsøge at etablere sig i den kommende sæson. Han er desuden udtaget til bruttotruppen på det kommende U16-landshold, som i efteråret spiller de første kampe. Han kender dog både sine styrker og svagheder, og han vil arbejde hårdt for at optimere sig som spiller.

- Jeg har en god fysik og mit hovedspil er godt. Jeg kan godt lide dueller, og det er nok nogle af mine største styrker. Samtidig kan jeg mærke, at jeg har udviklet mig i nogle andre facetter, blandt andet mine dybdeløb og min spilforståelse er blevet bedre, siger angriberen.

- Jeg vil selvfølgelig gerne blive endnu bedre med fødderne, og man kan altid arbejde videre på sin teknik. Det er et af mine klare fokusområder, hvor jeg også gerne vil bygge på mine driblefærdigheder. Men med så meget træning, så er der god mulighed for at udvikle sig.

Noah startede med fodbolden i FCM samarbejdsklubben Vestervig-Agger IF som seksårig, og her spillede han indtil for 3 sæsoner siden, hvor en anden FCM samarbejdsklub, Thisted FC, blev hans nye klub. På trods af en opvækst i Thy, så drømmer han også stort, og han har en helt særlig klub, som han tænker på, når han lægger sig på puden om aftenen.

- Jeg er stor Zlatan Ibrahimovic-fan. Han er en fed type, og jeg vil nok gerne være lidt den samme type spiller som ham. Men Liverpool FC er min klub, og min største fodbolddrøm er at komme til Premier League at spille – og selvfølgelig allerhelst Liverpool, fortæller Noah med et smil.

De store drømme er heller ikke altid så langt væk. Den stærke angriber har nemlig været i England og møde Tottenham og Arsenal, hvor han endda fik scoret imod giganterne. Han var ligeledes med U16-holdet, som for nyligt spillede mod blandt andre AS Roma og Juventus i en turnering i Italien. Nogle oplevelser, som han selv fremhæver, fordi man her kunne måle sig med nogle af de helt store europæiske klubber.

- Men det er i den daglige træning, at man udvikler sig allermest. Her har mine to nuværende trænere, Anders Nim og Fatah Abdirahman, betydet enorm meget, og de har flyttet mig meget på kort tid. Derudover havde jeg Martin Mark i Thisted FC, og han har også rigtig god for mig og en dygtig træner, siger Noah Grøn Iversen.

Stort potentiale

Hos FC Midtjylland glæder man sig over den udvikling, som den fysisk stærke spiller har gennemgået. akademichef, Flemming Broe, tror på at man kan bygge yderligere på Iversens spil i den kommende tid. Han spår desuden mange mål fremover.

- Det er en dygtig angriber, som både er duelstærk og god med hovedet og med fødderne. Det er en spiller, som vi forventer os rigtig meget af, og hans tid i klubben indtil nu har allerede flyttet ham rigtig meget. Det er en spiller, som kan komme til at score mange mål i FCM-trøjen, fortæller akademidirektøren.

Også Noahs U15-træner, Anders Nim, sender roser afsted mod den unge angriber. Han har på tætteste hold set, hvordan Iversen har taget arbejdsområderne til sig.

- Vi havde fulgt Noah igennem længere tid, inden han skiftede, så vi vidste, potentialet var stort. Omvendt var vi også klar over, at vi blandt andet skulle arbejde på spillet med ryggen til mål, afslutningsfærdighederne med fødderne og de dybe løb, siger Anders Nim.

- Det har han virkelig gjort, og på kort tid har han rykket sig kolossalt meget. Vi tror på, at han kan fortsætte den udvikling og komme langt i FCM-systemet. Han er jo også udtaget til U16-landsholdets bruttotrup, så vi ved, at det er en dygtig spiller.

Sammen med de andre spillere i årgang 2000 starter Noah Grøn Iversen op senere på sommeren. Her skal han gå på Idrætsefterskolen ISI sideløbende med fodboldtræningen med akademiet.