25.06.2015, 12:47 | Af: Administrator

New kids in town

Kian Hansen havde første reelle arbejdsdag, mens Daniel Royer var lidt øm efter test onsdag

Der var mange kendte ansiger, da Alka Superligaklubben FC Midtjylland torsdag havde den første reelle trænings forud for sæsonen 2015-16. Der var de kendte, der ikke var der. Og så var der et par helt nye ansigter ved morgenbordene i Ikast-Brande Arena.

Et af dem sad på centerforsvareren Kian Hansen. Han havde ikke deltaget i onsdagens lukkede test og vejning, så det var første dag med kliken for den tidligere Esbjerg-profil, som FCM tidligere på sommeren hentede i Nantes.

"Det bliver godt at komme igang. Også at komme på træningslejr i næste uge. Jeg er ikke en af dem, der er ked af at skulle på træningslejr. Jeg synes tværtimod, det er en gave, at man får en hel uge, hvor man kan arbejde på at komme i form," lød det fra Hansen, før han gik i gang med formiddagens stræk og gymnastik, der senere blev afløst af spiltræning.

Ved et bord lidt for sig selv sad den østrigske kant Daniel Royer. Han kom til Danmark i forgårs. Han har ikke nogen kæreste med. Sproget er nyt, klubben er ny, landet er fremmed. Så der var lidt Palle-Alene-i-verden over fyren, mens han spiste en franskbrød med ost. Det gik dog hurtigt over, da der kom gang i snakken.

"Det er altid spændende at komme et nyt sted hen. Jeg fik på forhånd at vide, at det var en familiær klub, hvor man kommer hinanden ved. Det var også det indtryk, jeg fik under testen i går," lød det fra Royer, der bruger eftermiddagene på at finde en lejlighed i området. Han glæder sig i øvrigt til næste uges træningslejr i Østrig tæt på Graz, hvor han har spillet i fem sæsoner som yngre.

"Jeg tror, der kommer både venner og familie forbi og kigger, når vi spiller. Det bliver hyggeligt," siger Daniel Royer.

Et nyt, gammelt ansigt sad på Paul Onuachu, som i foråret var lejet ud til Vejle Boldklub. Nu er han tilbage i FCM. Derimod spejdede man forgæves efter Sylvester Igboun og Rilwan Hassan, der først støder til truppen senere på ugen. Det samme gælder for finske Tim Sparv, der kommer direkte til lejren i Østrig.

Også den landsholdsaktuelle duo Jakob Poulsen og Morten Duncan Rasmussen var fraværende. De har fået lidt ekstra ferie, fordi de jo kom på nationalt overarbejde, da deres klubkolleger gik på sommerferie.

Ligeledes ude af billedet var trioen Pione Sisto, Patrick Banggaard og svenske Kristoffer Olsson, som alle er optaget af U21 EM i Tjekket.