05.06.2015, 07:05 | Af: Administrator

Optakt: U-holdene lukker (næsten) sæsonen lørdag

Talentholdene spiller sæsonens henholdsvis sidste og næstsidste ligakamp, når Lyngby lørdag kommer på besøg.

Formstærke U17 øjner fjerdepladsen
Tre sejre i træk gør at FCM U17 fortsat kan nå tredjepladsen – i hvert fald i teorien.

Med to runder tilbage har Esbjerg seks points forspring og en målscore, der er elleve mål bedre end FCM U17, skal meget gå galt, hvis vestjyderne ikke skal have medaljer om halsen.

- Vi fokuserer bare på at skrabe så mange point som muligt sammen, og holde det niveau, vi har vist i de seneste kampe. For os gælder det først og fremmest om at holde Lyngby bag os i kampen om fjerdepladsen, udtaler Svend Graversen.

Netop Lyngby er lørdagens modstander, og sjællænderne har haft et glimrende forår, eksemplificeret af at holdet har hentet fem sejre i de seneste seks kampe. Sæsonens første møde mellem de to klubber endte ganske atypisk for FCM i en nulløsning.

- Lyngby er gode på bolden, så vi skal ud og sætte os på spillet, og prøve at nappe nogle bolde fra dem, fortæller FCM-træneren.

I holdets seneste kamp stillede FCM U17 op uden en eneste andetårsspiller, og der vil givetvis også flere af de yngste spillere på holdkortet lørdag – både for at give spillerne noget erfaring frem mod næste sæson, men også for at få spillet et stærkt hold sammen til Coppa Gaetano Scirea – en international U16-turnering, der løber af stablen i Italien fra d. 13-20. juni, og som du naturligvis kan følge her på siden.

Hverken Lyngby eller FCM U17 har spillere i karantæne til kampen. Der er kampstart kl. 15.15 på Wunderelf Arena.

U19 vil revanchere nederlag
Et tæt program med en reserveholdskamp i mandags (4-0 over FCK) og en U19 kamp i onsdags (2-2 mod EfB) gør, at  U19-trænerteamet igen står i den situation, at de skal ”have spredt marmeladen ud, så den dækker hele brødet”.

Den sidste skive brød er i dette tilfælde lørdagens kamp mod Lyngby, der tillige markerer afslutningen på sæsonen for FCM U19.

Den kamp bliver det næppe noget problem at motivere sig til, da det for flere af spillerne bliver den sidste kamp på ungdomsniveau. Læg dertil den kendsgerning, at det var Lyngby, der tilføjede FCM U19 sæsonens hidtil eneste nederlag, da de i efteråret vandt med 2-0 på egen bane.

- Kampen derovre udviklede sig til en rendyrket omstillingskamp for begge holds vedkommende, og der var Lyngby skarpere end os på dagen og vandt fortjent, beretter Kenneth Andersen.

- De vil formentlig gerne, hvis de kan få lov til at spille på samme måde på lørdag, og der skal vi sørge for, at de ikke får de samme omstillingsmuligheder som sidst. Det gør vi ved at være gode i vores boldomgang, undgå boldtab og sørge for at vi får afsluttet vores angreb, lyder recepten fra cheftræneren, der fortæller, at spillerne er meget opsatte på at få revanche.

Skadesituationen er uændret for FCM U19, hvilket vil sige, at holdet fortsat må se bort fra Andreas Hermansen (forsvar), Michael (midtbane) og Jákup Thomsen (angreb). Ingen af de to hold har spillere i karantæne til opgøret. Opgøret fløjtes i gang lørdag kl. 13.00.

Billede: MT-foto