15.06.2015, 21:45 | Af: Administrator

Scirea Cup åbnet med et drama

OPDATERET: Det var vildt, det var målrigt og til tider var det decideret beskidt. FCM U16 spillede 3-3 mod Juventus i åbningskampen ved Scirea Cup.

Juventus stillede op til åbningskampen i en 3-5-2, hvilket kom som en mindre overraskelse for Svend Graversen og Mads Buttgereit, der dagen forinden havde set holdet spille 4-4-2. Italienerne fik den bedste start på opgøret, og det var tydeligt, at FCM U16 var kommet op imod en modstander med klassespillere på samtlige positioner.

Ikke desto mindre var det FCM U16 der åbnede målscoringen i opgøret. En opspilsfejl fra Juve gav en opstilling, og det udnyttede Jonathan Christensen til at bringe FCM foran.

Målet fik dog ikke lov til at stå ubesvaret i mange minutter, for kort efter fik turinerne fremtvunget et hjørnespark. Det fik FCM-spillerne ikke clearet, og så kunne Juves forsvarsspiller Omic score fra kanten af feltet.

Målet blev signalet til et veritabelt stormløb på FCM-målet. Fem minutter blev ulvene spillet tynde inde på banens midte, og så bragte Mastropietro Juve foran 2-1.

FCM U16 var i den grad trængt, og få minutter efter vandt Juventus på ny den første duel på banens midte. Bolden blev lagt ned bag FCM's bagkæde, hvor en Juve-spiller scorede til 3-1. Tre slag af den gamle dames håndtaske på ni minutter, og man frygtede, at det kunne gå helt galt for ulvene, der havde meget svært ved at dæmme op for Juventus-spillerne.

Fra trænerbænken gik man ind og lagde presspillet om, og det var medvirkende til at FCM U16 ikke indkasserede det fjerde mål, der ville have dræbt kampen.

I stedet gav Mikkel Jakobsen sit hold en livline, da han to minutter før halvleg udnyttede godt forarbejde til at reducere til 3-2. Sebastian Buch Jensen og Mads Carlson fik splittet Juve-forsvaret med et godt sideskift, og så kunne den lyshårede midtbanespiller skabe fornyet håb.

- Vi var ved at blive skilt ad, og i pausen går vi ind og får lavet om på vores presspil. Vi går hårdere ind i duellerne, vi tager dem tidligere og vi tager dem højere på banen, fortalte Svend Graversen efter kampen.

Italiensk vrede
Det var fortsat en svær kamp for FCM, men om ikke andet lykkedes det at få Juventus lidt ned i tempo - og midtvejs i anden halvleg fik FCM U16 så den mulighed, der kunne bringe dem tilbage i opgøret. Mikkel Jakobsen blev nedlagt, og dommeren dømte straffespark.

Han blev straks omringet af rasende Juve-spillere, der følte sig sikre på, at frisparket var begået udenfor. Dommeren vurderede dog, at forseelsen var fortsat ind i feltet, og det kunne nok så mange tænderkærende italienere ikke ændre på. Victor Torp bevarede roen i kaosset og sparkede udligningen ind.

Herefter tog kampen en ubehagelig drejning. Juventus-spillerne følte sig bortdømte og var frustrerede over at se sejren sive væk mellem fingrene på dem - hvilket gik ud over FCM-spillerne. Der blev spillet benhårdt og brutalt, og det var svært at sige noget til det røde kort, indskiftede Galtarossa modtog blot fem minutter efter at være blevet sendt på banen.

- De laver nogle tåbelige ting, der ikke hører hjemme i ungdomsfodbold, eller noget andet sted for den sags skyld. Der blev virkelig gået til makronerne, konstaterede Svend Graversen.

I den ophedede atmosfære fokuserede FCM U16 på at køre det ene point sikkert hjem, og den mission lykkedes. Alligevel var Svend Graversen kritisk i sin vurdering af præstationen.

- Vi bliver nødt til at udvise større dygtighed i vores defensive arbejde. Vi simpelthen fylder for lidt og vi vinder ikke vores dueller. Får vi ikke ændret på det, så kommer vi ikke ret langt i den her turnering, lød den ærlige bedømmelse.

I puljens anden kamp spillede Catania og Basilicata 1-1. FCM U16 møder tirsdag Catania i puljens anden kamp med start kl. 20.45.

Juventus U16 - FC Midtjylland U16 3-3 (3-2)
5' 0-1 Jonathan Christensen
9' 1-1 Omic, Juventus
14' 2-1 Mastropietro, Juventus
17' 3-1 Scapin, Juventus
38' 3-2 Mikkel Jakobsen
60' 3-3 Victor Torp, straffe
70' Udvisning: Galtarossa, Juventus

Trup: Alle mand benyttet, pånær Enock Mawete og Lukas Giessing.