16.06.2015, 21:32 | Af: Administrator

Sejr over Catania ved Scirea Cup

OPDATERET: 2-1 sejren betyder, at FCM U16 står med gode kort for at nå kvartfinalen inden den sidste puljekamp.

Ni sekunder. Præcist så længe tog det FCM U16 at bringe sig foran i kampen mod Catania. Noah Iversen modtog bolden fra angrebsmakkeren Sebastian Buch, og sparkede FCM i front, nærmest inden fløjten havde forladt dommerens mund.

Den hurtige scoring var en streg i regningen for Catania. Det sicilianske mandskab befandt sig tydeligvist bedst med at spille på omstillinger, og ville gerne have undgået, at de selv skulle op og jagte en udligning.

Halvlegen forløb med FCM i fuld kontrol, og ulvene spillede sig til to-tre gode muligheder, inden Andreas Poulsen øgede til 2-0. Denne gang kom målet efter et gode kombinationer mellem Poulsen og Mads Carlson på den anden kant.

Herfra så det komfortabelt ud, men lige før pausen gik det galt. Catania lavede et stort frispark på en FCM-spiller, men dommeren vinkede for fordel, da Tue var ved at stikke af. Han blev dog tacklet af en Catania-spiller, og så gik omstillingen pludselig den anden vej. En af de sicilianske spillere nåede hele vejen ned til FCM-feltet, inden Mathias Nors fik bremset ham med et lovligt indgreb.

Dommeren pegede imidlertid på pletten, og så kunne Tribulato genåbne kampen med sin straffesparksscoring. En ærgerlig udgang på første halvleg, der ellers havde tilhørt FCM U16.

Unødvendigt spændende
Fra anden halvlegs start masede ulvene på for at score det potentielt afgørende mål, og de kom da også frem til en kæmpe chance, men efter ti minutter gik det galt.

Mathias Nors nedlagde en modstander, og det takserede dommeren - korrekt - til gult kort. Det ville have været til at leve med, hvis ikke Nors også havde modtaget en advarsel i forbindelse med det kontroversielle straffespark i første halvleg. Resultat: 2x gult og et tidligt bad til Nors.

De tilbageværende ti FCM'ere løste dog opgaven på bedste vis, og Catania havde svært ved at komme til afslutninger. En enkelt stor chance blev det til, men den klarede Enock Mawete på forbilledlig vis.

Til trods for sejren var Svend Graversen ærgerlig over kampens forløb:

- Vi havde masser af muligheder for at lukke kampen inden udvisningen ,men vi er for dårlige i vores afslutningsspil. Nu ender vi med at måtte bruge alt for mange kræfter, og slide unødigt hårdt for sejren. Defensivt var det bedre i dag, men Catania havde heller ikke Juventus' kvalitet. Det irriterer mig, at vi ikke lidt hurtigere får lukket ned for den Catania-omstilling, der førte til straffesparket, udtalte FCM-træneren efter kampen.

I puljens anden kamp åd Juventus Basilicata med hud og hår - 8-1 blev slutcifrene. Netop Basilicata er modstanderen i FCM U16's sidste puljekamp, der spilles onsdag aften kl. 20.45. Med et enkelt point i den kamp er ulvene klar til kvartfinalerne.

Catania U16 - FC Midtjylland U16 1-2 (1-2)
1' 0-1 Noah Grøn Iversen (assist Sebastian Buch Jensen)
30' 0-2 Andreas Poulsen (assist Mads Carlson)
39' 1-2 Tribulato, straffespark
50' Udvisning: Mathias Nors (2xgult)

Opstilling: Enock Mawete - Mathias Nors, Japhet Sery, Nicolai Damkjær, Aksel Smith-Petersen - Mads Carlson (Mikkel Jakobsen), Christian Tue Jensen, Victor Torp, Andreas Poulsen - Sebastian Buch Jensen, Noah Grøn Iversen (Oskar Bloch)

Næste kamp: FCM U16 - Basilicata U16, kampstart onsdag kl. 20.45.