09.06.2015, 20:21 | Af: Administrator

Sparv og Sisto hædret

Tim Sparv kåret til årets spiller, mens Pione Sisto tog titlen som årets fund.

Det er ofte de offensive spillere, der løber med den største opmærksomhed, men i FC Midtjylland har en defensiv finsk landsholdsspiller været et vigtigt omdrejningspunkt i sæsonen.

I forårssæsonen har Tim Sparv fundet vej til startopstillingen i samtlige kampe mod undtagelse af en, hvor han spærret af en karantænedag måtte se til fra bænken.

29 superligakampe bød sæsonen på for den 28-årige finne, der i 20 kampe fik fuld tid. De mange flotte præstationer af landsholdsspilleren fra Finland har ganske imponerende givet ham titlen som årets spiller i FC Midtjylland i debutsæsonen.

- Det er altid dejligt at blive belønnet på det personlige plan for det, du laver. At blive kåret til årets spiller er prikket over i’et på et godt år, var Tim Sparvs reaktion på Twitter efter kåringen.

Årets fund i FC Midtjylland blev Pione Sisto. Dermed kan Tjørring-knægten, der bragede igennem i efteråret, hvor han både blev kåret til efterårets profil af superligatrænere, årets spiller i Superligaen til Dansk Fodbold Award og årets spiller af Spillerforeningen, sætter et flot punktum for sæsonen, som også har budt på en A-landsholdsudtagelse og en plads til sommerens U21-EM.

I efteråret var han i spil i samtlige 17 kampe, hvoraf 15 var fra start. Resultatet var syv scoringer, to assists og en række besnærende driblinger, som begejstrede en hel fodboldnation.

I sidste sæson løb Jonas Lössl med titlen som årets spiller, mens Patrick Banggaard blev kåret til årets fund.