19.06.2015, 08:14 | Af: Administrator

Sunds IF og Snejbjerg SGI bliver FCM-licensklubber

Som lanceret i de forgangne uger, bliver ”RØDDERNE – Fodbold på hjemmebane” igangsat i alle FCM Klubsamarbejdets fem områder. Nu er tiden kommet til at præsentere FCM Licensklubberne i område 4.

I sommeren 2014 begyndte FC Midtjylland et pilotprojekt kaldet ”RØDDERNE – Fodbold på hjemmebane”, som skulle finde sted i FCM Klubsamarbejdets område 2.

Til dette pilotprojekt blev der ansat en FCM-licenstræner, som i samarbejde med områdets klubber skulle varetage de mange nye aktiviteter, som var på programmet for områdets mange fodboldspillere.

Og man kan roligt sige, at projektet har været en succes – faktisk så stor en succes, at man via grundig evaluering og små justeringer nu har valgt at udbrede konceptet til samtlige fem områder i FCM Klubsamarbejdet i det, der dermed vil være en relancering af ”RØDDERNE – Fodbold på hjemmebane”.

”RØDDERNE – Fodbold på hjemmebane” er kun muligt, hvis der i hvert af de fem områder er en eller flere klubber, som har de nødvendige kompetencer og ressourcer samt ikke mindst lyst til at give både sine egne spillere, men også områdets spillere endnu flere muligheder for fodboldmæssige oplevelser i rollen som FCM-licensklub. Det er derfor med stor glæde, at vi kan præsentere Sunds IF og Snejbjerg SG&I som FCM-licensklubber i område 4.

- Det er af enorm betydning, at ”RØDDERNE – Fodbold på hjemmebane” også er at finde i område 4 efter sommerferien. Der er ingen tvivl om, at både Sunds IF og Snejbjerg SG&I med deres mange medlemmer og store erfaringer med FCM Klubsamarbejdet for os og for området er rigtig gode samarbejdspartnere i rollen som FCM-licensklubber, og vi er derfor utrolig glade for, at klubberne har valgt at takke ja til muligheden. Der er ingen tvivl om, at dette kan være med til, at fodbolden bliver løftet yderligere i hele område 4, udtaler leder af FCM Klubsamarbejdet Tommy Jensen.

Også I Sunds IF og Snejbjerg SGI er der stor tilfredshed titlen som FCM-licensklub.

- Vi har i Sunds IF en lang tradition for at bakke op omkring FCM Klubsamarbejdet, hvilket vi gerne vil markere ved vores indtrædelse som FCM-licensklub i område 4 i samarbejde med Snejbjerg SG&I. Vi håber, at konceptet omkring ”RØDDERNE – Fodbold på hjemmebane” kan være med til at give os endnu mere fodboldtræning på vores anlæg for både drenge og piger, og ser i denne forbindelse frem til at være med til at arbejde endnu mere struktureret med både de bedste og de næstbedste spillere i vores område. Sidst, men ikke mindst, håber vi, at de mange aktiviteter vil være med til at hæve trænerniveauet yderligere i vores egen klub, udtaler formand i Sunds IF, Ole Olesen.

- Vi har først og fremmest takket ja til rollen som FCM Licensklub i samarbejde med Sunds IF, fordi vi synes, at konceptet omkring ”RØDDERNE – Fodbold på hjemmebane” lyder rigtig spændende. Samtidig er vi bevidste om, at det er vigtigt, at konceptet bliver en realitet i alle områderne for at blive en succes, og i denne forbindelse føler vi selvfølgelig en vis forpligtelse for afviklingen i vores område, idet vi har en kunstgræsbane, som vi kan stille til rådighed, udtaler FCM Klubrepræsentant Carsten Lund fra Snejbjerg SG&I

Mere fodbold til både drenge og piger
Som FCM-licensklub lægger man faciliteter til en masse aktiviteter for både de bedste og de næstbedste spillere såsom FCM Ulvecup, FCM Miniakademi og FCM-licenstræning. Sidstnævnte aktivitet er et træningstilbud for områdets U11- og U12-spillere, som kom videre fra den indledende udtagelsesaften på den lokale FCM Fodboldskole, men som ikke indgår i bruttotruppen til FCM Talentholdet i deres respektive årgang. Ved at arbejde målrettet videre med disse spillere vil FC Midtjylland, i samarbejde med FCM-licensklubberne og områdernes øvrige klubber, fremover komme til at arbejde med ikke kun regionens 25 bedste spillere i U11- og U12, men derimod de 100 dygtigste i hver årgang – imens de fortsat træner og spiller kampe i egen klub ved siden af. Et koncept, der på sigt med garanti kommer til at løfte kvaliteten yderligere i hele Ulveland.

- Når vi fremadrettet kommer til at arbejde med hele 100 spillere i hver årgang, så er det jo ikke fordi, at vi skal have flere spillere til at spille i FC Midtjylland. Vi vil blot opkvalificere niveauet på de spillere, som vi får ind i vort regi og samtidig vil niveauet ude i de enkelte klubber også blive opgraderet, fordi spillerne via FCM-licenstræningen simpelthen vil blive dygtigere. Derfor er det også vigtigt for os, at de klubber som bliver FCM-licensklubber sætter en ære i at arbejde med disse spillere, for kun på den måde kommer niveauet for alvor til at blive boostet på de unge fodboldspillere i regionen, fortæller Tommy Jensen.

En del af ”RØDDERNE – Fodbold på hjemmebane” er desuden flere tilbud for de mange pigefodboldspillere i Ulveland. Dette indbefatter FCM Miniakademi for piger, men også FCM-licenstræning for de dygtigste pigefodboldspillere, som bliver udtaget hertil via FCM Pigefodboldskole. For pigefodboldspillerne i område 4 bliver disse tilbud afholdt i FCM-licensklubben i område 3, hvor også pigefodboldspillerne fra dette område selvsagt vil deltage – dog vil FCM Miniakademi for piger blive afholdt hos Sunds IF.

I tilknytning til områdets FCM-licensklubber, Sunds IF og Snejbjerg SG&I, har FC Midtjylland ansat en FCM-licenstræner, Torben Ahle, som vil være en stor del af de aktiviteter, som vil finde sted i forbindelse med ”RØDDERNE – Fodbold på hjemmebane” – til glæde for alle områdets klubber, ledere og ikke mindst spillere.