14.06.2015, 18:24 | Af: Administrator

U17 sluttede med oprejst pande

Det yngste akademihold lukkede en turbulent sæson med en 3-2 sejr ude over Esbjergs medaljevindere - holdets femte sejr i træk.

Esbjerg U17 gik til kampen med visheden om, at de skulle bruge en sejr, hvis de skulle gøre sig håb om at bytte bronzemedaljerne ud med ædlere metal.

FCM U17 vidste derimod, at de ville slutte på fjerdepladsen, og havde som sådan kun æren at spille for. Det var imidlertid al den motivation ulvene havde brug for, og med en flot præstation fik de sat et fint punktum for ligasæsonen.

FCM U17 spillede friskt til fra start, men fik en grim overraskelse efter et kvarters spil, da Esbjergs Mads Gadgaard fik skævt træf på sit indlæg, som sejlede i nettet bag en overrumplet Oliver Ottesen. Målet lagde en dæmper på FCM-holdet, der alligevel kom tæt på udligningen, da Mikael Anderson lidt efter fik fyret et godt frispark af.

I den anden ende blev Mads Gadgaard næsten dobbelt målscorer, da hans afslutning tog stolpen, men holdene endte med at gå til halvleg med 1-0 på tavlen.

- I pausen fik vi talt om, at vi ikke kunne være bekendt over for os selv, at det her skulle være det sidste billede på vores sæson. Vi har virkelig flyttet os siden sæsonstarten, og det gav vi hinanden håndslag på, at vi skulle vise i anden halvleg, fortalte Søren Bjerg.

Fire mål efter pausen
FCM U17 kom langt bedre ud til anden halvleg, hvor kombinationsspillet på banens midte begyndte at flyde. Efter otte minutter sendte Malte Jürgensen Nikolaj Kirk afsted på ydersiden af Esbjergs ene midtstopper, og anføreren lagde kompetent bolden over i det lange hjørne. 1-1.

Midtvejs i anden halvleg bragte ulvene sig foran, da Kirk tog et hjørnespark kort til Mikael Anderson. Han lagde bolden ind i feltet, hvor Mads Friis kom sprintende og stødte læderet i nettet med hovedet.

- At tage hjørnesparkene kort har længe været lidt af et hjertebarn for vores A-træner Mads Buttgereit, så han var nok den, der var gladest af alle, lød det fra Søren Bjerg.

Glæden blev forvandlet til irritation og ærgrelse fem minutter senere, da Esbjerg blev tilkendt et tyndt straffespark, der skulle være begået mod Anders Dreyer. EfB-topscoreren eksekverede selv, og udlignede til 2-2.

Der var dog tid til et mål mere i kampen, og det tilfaldt ulvene. Nicolai Damkjær slog en diagonal-aflevering til Mads Friis, der var blevet flyttet op som højre-kant. Han brugte igen hovedet på bedste vis, og headede bolden i dybden til Mikael Anderson, der med et fladt, hårdt spark scorede sit 21. sæsonmål - et passende punktum for sæsonen.

- Hvis man kigger på tabellen, så kan man jo se, at vi er rækkens mest scorende hold, men også at vi i snit har lukket to mål ind per kamp, og det har været historien om det her hold. Vi har spillet med en stor andel af førsteårsspillere, og de har skullet lære, at fodbold ikke kun handler om at komme frem ad banen.

- I den henseende har det været et ekstremt udviklende år for spillerne, fordi vores 98'ere har virkelig skullet lægge på og tage ansvar, og 99'erne har fået rigtig mange minutter. Vi slutter 8 point efter Brøndby på førstepladsen, og vi tror på, at vi kan samle nogle flere point op i næste sæson. Det er ikke mod de tre foranliggende hold (BIF, FCN, EfB, red.), vi har tabt terræn - det har mere været nogle lidt dumme og unødvendige pointtab mod de hold, der slutter under os, gør Bjerg status.

Andetsteds blev det afgjort, at Brøndby blev årets U17-mestre. Holdet fra Vestegnen vandt 3-1 over OB, og slutter 2 point foran FC Nordsjælland, der spillede 1-1 mod lokalrivalerne fra Lyngby. Se slutstillingen i U17 Ligaen her.

Esbjerg fB U17 - FC Midtjylland U17 2-3 (1-0)
15' 1-0 Mads Gadgaard
48' 1-1 Nikolaj Kirk (assist Malte Jürgensen)
62' 1-2 Mads Friis (assist Mikael Anderson)
66' 2-2 Anders Dreyer, straffe
75' 2-3 Mikael Anderson (assist Mads Friis)

Opstilling: Oliver Ottesen - Mathias Nors, Andreas Murbeck, Mads Friis, Sebastian Nielsen (41' Aksel Smith-Petersen) - Malte Jürgensen, Mads Olsen, Nikolaj Kirk - Jonathan Christensen (55' Nicolai Damkjær), Andreas Poulsen (41' Mads Carlson)

Billede: MT-foto