03.06.2015, 20:28 | Af: Administrator

U19 delte med Esbjerg

Mødet mellem de to seneste års mestre endte i en salomonisk pointdeling. 2-2 resultatet betyder at Esbjerg er sikre på bronzemedaljer.

Med udsigt til et sæt bronzemedaljer var det Esbjerg, der havde mest på spil onsdag aften, og værterne kom også frem til kampens første store chance, der dog blev afværget af stolpen.

Gradvis overtog FCM U19 styringen med kampen og midtvejs i først halvleg fik holdet sat et godt angreb op. Andreas Murbeck spillede bolden op over banens midte til U17-kollegaen Mikael Anderson. Han lagde bolden af til Mikkel Frankoch, der førte bolden ud i venstre side. Her kombinerede Mads Døhr Thychosen og Nikolaj Kirk sig igennem, inden førstnævnte åbnede målscoringen med et spark inde fra feltet.

0-1 blev til 0-2 syv minutter senere. Denne gang var det Alexander Munksgaard, der var arkitekten bag målet - højrebacken havde bevæget sig med helt frem, og trak ind forbi sin modspiller, der bragte ham ned i feltet. Straffesparket blev sparket af Gloire Rutikanga, og for anden runde i træk omsatte han sikkert.

Kort efter kom der dog lidt grus i maskineriet for FCM U19, da det blev værternes tur til at få tilkendt et straffespark. FCM-spillerne protesterede indædt med henvisning til at forseelsen havde fundet sted uden for feltet, men lige lidt hjalp det. Esbjergs Morten Jepsen gjorde Gloire kunsten efter og reducerede til 1-2.

Målet gav vestjyderne fornyet tro på tingene, og den første chance i anden halvleg tilfaldt dem, uden at det dog lykkedes at passere Andreas Raahauge i FCM-målet.

Som halvlegen skred frem, så det dog ud som om FCM-føringen ville bestå, men ti minutter før tid fik Esbjerg et frispark lige uden for feltet, og det blev resolut sparket i kassen. Esbjergs seneste syv mål er nu kommet efter standardsituationer, så ulvene var behørigt advaret.

Det ene point ville sikre Esbjerg en plads på medaljeskamlen, og holdet var da også tydeligt tilfredse med at holde uafgjort hjem. FCM U19 forsøgte med en kontrolleret offensiv, men var heller ikke interesserede i at risikere deres status som ubesejret i foråret, og derfor endte det med en i øvrigt ganske retfærdig pointdeling.

- Det er en kamp der bliver spillet på en rigtig svær bane. Den er langhåret og ujævn, og det gør det svært at få det flydende spil i gang. Det synes jeg faktisk alligevel vi lykkedes med, men ellers bliver det den kamp, vi på forhånd havde forventet - hård fight og kamp om alle andenboldene, og det var dejligt at se spillerne tage den fight, selvom mesterskabet kom i hus i sidste runde, udtalte Kenneth Andersen efter kampen.

- Vi vidste at Esbjerg var farlige på standardsituationer, og derfor ærgrer det mig, at vi i perioder lader dem komme for let til dem. Vi har to muligheder for at cleare bolden, inden vi begår det frispark, de scorer til 2-2 på. Der skulle vi bare have sendt bolden ind i næste postnummer, konstaterede FCM-træneren.

Ellers bar kampen præg af, at begge hold så småt er ved at have blikket rettet mod den kommende sæson. Esbjergs havde 4 U17-spillere i opstillingen, mens Nikolaj Kirk, Anderson og Murbeck udgjorde U17-islættet hos FCM.

FCM U19 lukker sæsonen på lørdag, hvor holdet møder Lyngby hjemme på Wunderelf Arena - læs optakt til den kamp her på siden i de kommende dage.

Esbjerg fB U19 - FC Midtjylland U19 2-2 (1-2)
25' 0-1 Mads Døhr Thychosen (assist Nikolaj Kirk)
32' 0-2 Gloire Rutikanga, straffe (assist Alexander Munksgaard)
36' 1-2 Morten Jepsen, straffe
80' 2-2 Marco Lund

Opstilling: Andreas Raahauge - Alexander Munksgaard, Andreas Murbeck (46' Kristian Dirks Riis), Rasmus Lauritsen, Jeppe Solgaard - Gloire Rutikanga, Mikkel Frankoch, Nikolaj Kirk (67' Babajide David) - Mikael Anderson, Mads Døhr Thychosen (81' Erik Braun), Simon Sterring

Billede: JPS Photo 2014