02.06.2015, 14:39 | Af: Administrator

U19: Topmøde i den næstsidste kamp

De nykårede U19-mestre møder onsdag aften Esbjerg i en kamp, hvor sidste års vindere kan sikre bronzemedaljerne.

Små ti dage er passeret siden FCM U19 sikrede sig guldet med en 3-1 sejr på hjemmebane over FC Nordsjælland. Efter kampen var Black Wolves på pletten og sørgede for pizza og behørig fejring af guldvinderne i fanklubbens lounge på MCH Arena inden turen gik videre til Crazy Daisy.

Hverdagen har dog meldt sig igen for guldvinderne, og cheftræner Kenneth Andersen garanterer, at det er en fokuseret og tømmermandsfri trup, der stiller op til sæsonens sidste to kampe.

- Vi skal spille op til den standard, vi har sat for os selv, og sørge for at få gjort sæsonen ordentligt færdige. Vi kender vores slutplacering, men for flere af de andre hold, er der fortsat flere placeringer i spil, og vi skylder dem, at kampene bliver afviklet ordentligt, siger Andersen.

Et af de hold, der fortsat har noget på spil, er onsdagens modstander fra Esbjerg, der bejler til bronzemedaljerne. Vestjyderne ligger ganske vist lunt til med seks point ned til Randers på fjerdepladsen, men skal have minimum et point i morgen, for ikke at være afhængige af andres resultater.

De to klubbers første møde i sæsonen endte med en 3-2 sejr til FCM, mens en træningskamp op til forårspremieren endte med en 3-1 sejr til Esbjerg. Kenneth Andersen spår et nyt tæt opgør på onsdag:

- Det er et hold, der er rigtig svært at skabe chancer mod, og de er i god form med tre sejre en uafgjort i de sidste fire kampe. I de fire kampe har de scoret fem mål, og de er alle sammen kommet efter standardsituationer. Så vi skal være opmærksomme på deres dødbolde, og selv udvise den effektivitet, som vi har gjort igennem hele sæsonen, kommenterer FCM-træneren.

Holder Due hjem?
Selv om guld og sølv altså er blevet placeret, er det fortsat helt åbent, hvem der slutter som topscorer i årets U19 Liga. Pt. ligger Mikkel Duelund i front med 15 mål, men han presses bagfra, først og fremmest af AGF’s Michael Zacho Jørgensen (14 mål). Det bemærkelsesværdige i den sammenhæng er, at Duelund lavede alle sine mål i efterårssæsonen, og ikke har spillet U19-fodbold i forårssæsonen.

Det var derfor nærliggende at spørge, om ”Due” vil blive bragt i spil til sæsonens sidste to kampe, men Kenneth Andersen er hurtig til skyde den håbefuldt opsendte ballon ned:

- Der jo intet der er sikkert her i tilværelsen, men det ligger ikke i kortene, at vi vil bruge ham, nej. Han skulle egentlig have spillet for reserveholdet i mandags, men er lidt småskadet for tiden, så vi krydser fingre for at hans hidtidige målhøst rækker, lyder det fra cheftræneren.

Til gengæld vender en anden spiller tilbage. Der er gået et år siden Erik Braun rev korsbåndet over i en kamp i Brøndby, men mod Esbjerg er den målfarlige kantspiller i spil til at få sæsonens første spilminutter - velkommen tilbage herfra.

Kampen mellem Esbjerg U19 og FC Midtjylland U19 spilles onsdag kl. 19.00 på bane 4 mellem EfB’s klubhus og Esbjerg Atletikstadion.

Foto: JPS Photo 2014