30.07.2015, 12:05 | Af: Administrator

Blog: Husk nu det gode humør...

Jeg håber, det midt- og vestjyske fodboldpublikum vil belønne spillerne for den gode åbning i Alka Superligaen ved at troppe talstærkt op fredag aften.

Sæsonen har foreløbigt budt på 4 sejre i 5 kampe - isoleret set en fantastisk start, men alligevel kan man ikke helt lade være med at ærgre sig, kan man?

De fleste FCM-fans havde vist sat næsen op efter et europæisk eventyr, der skulle byde på Champions League-hymne og stjerne-besøg på MCH Arena, men dét ser mere end svært ud efter det første opgør mod Apoel - jeg forstår skuffelsen, der må have bredt sig på stadion tirsdag aften, da nederlaget var en realitet, men lad os ikke hænge for meget med næbbet.

Det vil være for kortsigtet og uambitiøst at lade sidste sæsons meritter og oparbejdede selvtillid falme, blot fordi vi møder modgang i Europa, hvor vi - desværre - til stadighed mangler at bevise os for alvor. Der er endnu ét skud i bøssen for at komme i Champions League - skulle dét glippe, har vi dog alligevel muligheden for gruppespil i Europa League. Dét må vi ikke glemme her midt i ærgrelsen.    

Fredag aften venter OB i noget, der kan betegnes som sæsonens første topopgør, hvis vi skal kigge lidt på tabellen. Begge hold er startet med bravour og har ryddet bordet - OB måske endda endnu mere overbevisende end os, da de nedlagde Brøndby på fremmed græs i søndags. Jeg håber, det midt- og vestjyske fodboldpublikum vil belønne spillerne for den gode åbning i Alka Superligaen ved at troppe talstærkt op og sige "tak for sidst" til odenseanerne, der udskød guldfesten i foråret ved at besejre os med 3-1 i Odense.

Print-Selv-Billetter: FC MIDTJYLLAND - OB FREDAG D. 31. JUli. KL. 20.30 - KØB BILLETTER HER >>

Med en sejr vil vi allerede nu lægge et markant pres på vores nærmeste rivaler og sende et klart signal om, at vi agter at gentage sidste sæsons fantastiske åbning, hvor vi lagde afstand i tabellen allerede fra dag ét. Sejrene kommer ikke af sig selv, som jeg har understreget mange gange i mine skriv, men kræver også en positiv og vedholdende opbakning fra lægterne - forhåbentligt er folk efterhånden vendt hjem fra ferie, så vi igen kan få fyldt op på tribunerne, men jeg må uddele roser til de fans, der ikke har været under sydlige himmelstrøg; I har startet sæsonen med manér! Der har været godt tryk på kedlerne både mod Viborg og Apoel - fortsæt dén stil, så er jeg sikker på, Thorup & co. vil belønne os alle med de sejre, der skal lægge grobunden for endnu en stor sæson på MCH Arena.

Ikke en ny sæson uden nye målsætninger, siges det ofte. Sådan må det også gælde for os som fans. Min personlige ambition - eller naive håb? - på vegne af alle de tilskuere, der besøger MCH Arena, må være, at folk bliver på deres pladser til kampen er færdig. Jeg har vendt problematikken tidligere, men det kan ikke nævnes for mange gange, når man til stadighed ser et halvtomt stadion, så snart stadionuret passerer 85. Jeg fristes til nogle gange at tro, det er en form for betinget indlæring, der fremkalder en bestemt adfærd ud fra et kendt signal, hvilket vil besværliggøre at ændre folks dårlige vane, men så skidt tænker jeg nu ikke, det står til.

Dog kunne det være rart, dels for spillerne på banen, men så sandelig også for den resterende del af publikum, hvis alle blev inde på stadion til sidste fløjt. Det er et forstyrrende element, når folk begynder at udvandre under kampen, lige så vel som det er forstyrrende, når man i biografen skal forbi en hel række af folk midt i en spændende scene. Jeg nærer ingen forhåbninger om, det ændrer sig allerede til fredagens kamp, men forhåbentligt ser vi en bedring i løbet af denne sæson. Hvis man bemærker det, ser man ikke fænomenet i samme omfang i hverken Aalborg, Odense eller København, selvom vi i langt højere grad har været forkælet af en god hjemmebane, end de kan prale med i de pågældende byer - det fortæller mig, at det alene handler om holdningen til dét at være tilskuer; så der bør være grobund for udvikling.

Med dét er der blot tilbage at ønske god kamp. Husk gerne den ovenstående opfordring - det vil i hvert fald glæde mig og en del andre, hvis vi kan få ændret lidt på mentaliteten, og det er da også værd at tage med, ikk´?

Bedste hilsner

Peter Ross
Fankoordinator