20.07.2015, 08:29 | Af: Administrator

En dag i luftrummet

FCM-truppen bruger mandagen på at rejse til et solrigt og steghedt Gibraltar, hvor det måske bliver lidt overskyet tirsdag aften ...

Det bliver en mandag i luftrummet over Europa for spillere, trænere og ledere i FC Midtjylland.

FCM-truppen drog fra Billund Lufthavn i chartret fly ved 9.30-tiden mandag. Efter en tankning i Frankrig lander midtjyderne på den smalle stribe land mellem det spanske fastland og Gibraltar-klippen kort før 16.00 mandag eftermiddag.

Målet er jo returopgøret i 2. runde af Champions League-kvalifikationen, hvor FC Midtjylland tirsdag aften kl. 20.00 møder den lokale storklub Lincoln Red Imps, der efter en heroisk indsats slap fra MCH Arena med et begrænset 0-1 nederlag, der i den grad har tændt op under fodboldfeberen på klippen, hvor der ikke er en butik eller institution med respekt for sig selv, der ikke har plakater med kampen i vinduerne.

"Kapaciteten på Victoria Stadium er omkring 2100, fordi folk skal sidde ned. Det betyder, at der har været run på billetterne. Vi fornemmer, at der er mange danske på Solkysten, som sætter kursen mod Gibraltar i morgen," siger Lars Aarup Jensen, direktør for Jyske Bank afdeling på Gibraltar og den lykkelige indehaver af 200 billetter, som banken bruger på medarbejdere og kunder. Vel at mærke billetter, som er afsat.

"Vi er glade for at kunne være med til, at FCM får en pæn opbakning i kampen," siger Aarup Jensen fra bankens hovedkvarter på Main Street, få hundrede meter fra lufthavnen, det flydende spillerhotel og stadion. Men sådan er det på Gibraltar. Alt er indenfor gå-afstand.

FCM-truppen træner på kampbanen ved 20-tiden mandag aften. Tirsdag står den på morgenmad, taktikmøde, frokost, hvil, pre-match måltid og så kick-off 20.00.

Onsdag formiddag er der let restitutionstræning på Gibraltar, før truppen returnerer mod Danmark 12.15 med ankomst i Billund 17.30.

Vejrudsigten for i dag, mandag, siger 35 grader. Forudsigelserne går på, at vinden vender tirsdag og kommer ind ude fra Middelhavet. Det kan betyde lidt skyer og temperaturer ned omkring de 30 grader. På kamptidspunktet var der søndag aften 28 grader. Onsdag vender vinden atter og vil blæse ovnvarm luft på op mod 40 grader ned oppe fra det spanske fastland.