07.07.2015, 12:58 | Af: Administrator

Farvel til kontoret, goddag til træningsbanen

T+ træner Anders Nim har bestridt mange hverv i sine to år i FCM, men fremover får han lov til at fokusere på arbejdet med spillerne fra U13 til U15.

Anders Nim kom til FC Midtjylland for to år siden fra en stilling som elitetræner i EfB, og kan se tilbage på et par turbulente første år i ulveflokken.

Først og fremmest skulle han være T+-træner og arbejde på tværs af årgangene fra U13-U15. Nim blev dog også cheftræner for U15-holdet, og derudover har han også varetaget mange af de administrative opgaver, der i fremtiden hører under den nyoprettede stilling som udviklingschef.

- Da Anders kom til FCM var klubben i gang med en økonomisk turn-around. Der var begrænsede ressourcer, men vi fastholdt et højt ambitionsniveau for talentudviklingen. Derfor er der blevet trukket store veksler på ham – han har ikke bare måttet løbe stærkt, det har ofte været en decideret sprint, fortæller Akademichef Flemming Broe.

Ud fra bag skrivebordet
I den kommende sæson kommer Anders Nim udelukkende til at fokusere på sine opgaver som T+ træner – en ændring, der glæder hovedpersonen selv.

- Jeg brugte meget tid bag et skrivebord med at besvare mails, og følte lidt, at jeg kom længere og længere væk fra banen. Nu kan jeg fokusere på at være T+ træner, og det betyder, at jeg kommer til at lave mere af det, jeg har allermest lyst til, fortæller Anders Nim.

T+træner-licensen blev lanceret af DBU i 2011 med det formål at få en gruppe trænere med særligt fokus på spillerne i alderen fra U13 til U15. Hensigten var at have ca. 14 klubber, der kunne fungere som regionale kraftcentre og være med til at hæve niveauet for de yngste talenter – FCM Eliteskole er et af disse.

Efter sommerferien vil Nim ikke længere stå i spidsen for FCM U15, men i stedet arbejde på tværs af årgangene. Anders Nim fortæller, hvad T+funktionen består i:

- Jeg er den overordnede træner, der sørger for at, at der er en rød tråd fra U13 og op til Akademiet. I hverdagen planlægger jeg træningen i tæt samarbejde med de andre trænere, så vi sammen sikrer, der er en ensartet linje i den træning, spillerne modtager.

Fremover bliver der mere tid til at arbejde med den enkelte spiller, men selvom Nim smider et par af sine kasketter, skal der nok blive rigeligt at se til efter sommerferien.

Det er således ham, der varetager kontakten til DBU for de spillere, der kandiderer til U16-landsholdet, ligesom han deltager i de kurser og seminarer som DBU holder for licenstrænerne.  Indenfor det seneste år har FCM Elitefodboldskole haft fem spillere udtaget til U16-landsholdet.

- Nåleøjet er mindre i FCM
T+træneren er også bindeleddet til Akademiet, og han indgår i det team, der beslutter, hvilke spillere, der bliver tilbudt en Akademi-kontrakt i slutningen af deres tid på Elitefodboldskolen.

Denne sommer er tre spillere fra FCM U15 blevet optaget på Akademiet (Lukas Giessing Grenaa, Noah Grøn Iversen og Christian Tue Jensen, red.), mens hele otte spillere blev optaget i 2014.

- Otte og tre spillere har historisk set været de to yderpunkter, og der vil være udsving i antallet fra år til år. Men nåleøjet er mindre i FCM end det er i andre klubber. Sådan er det, konstaterer Anders Nim, der kan melde om stor interesse for spillerne på U15.

- Det er vi kun glade for. De spillere, der får en Akademikontrakt, er de spillere, vi tror mest på, men vi er ikke ufejlbarlige. Det er talentfulde spillere der kommer op fra U15-holdet, og det er fedt, at de tiltrækker sig opmærksomhed, siger Anders Nim.