09.07.2015, 09:46 | Af: Administrator

FCM dementerer Ekstra Bladets artikel

FC Midtjyllands reaktion på dagens artikel i Ekstra Bladet.

I dagens udgave af Ekstra Bladet skriver avisen, at FC Midtjylland skulle have modtaget opsigelser fra A+ træner Lars Friis og fysioterapeut Nicklas Falkesgaard Pedersen grundet utilfredshed med ledelsen i klubben. Det er ikke korrekt.

For fysioterapeuten er det familiære udfordringer, der har givet anledning til en snak om fremtiden.

- Jeg kontaktede Claus med henblik på at opsige min stilling, fordi jeg ikke familiært kunne få det til at hænge sammen med bopæl i Aarhus og arbejdsplads i Ikast, men med det samme åbnede han for muligheden for at ændre i min arbejdsbeskrivelse. Den mulighed sagde jeg med det samme ja til, og det er vi i dialog om nu, for jeg er glad for at være i FC Midtjylland. Om vi finder en løsning må tiden vise, men vi er begge indstillet på at fortsætte samarbejdet i et andet setup, siger Nicklas Falkesgaard Pedersen.

Sportsdirektør Claus Steinlein er indstillet på, at man finder en løsning med Nicklas Falkesgaard Pedersen, der har været fuldtids fysioterapeut i FC Midtjylland siden 2009 med kun et enkelt års afstikker.

- Vi er i dialog med Nicklas omkring hans fremtid. Vi er rigtig glade for Nicklas, som gør en stor forskel, og derfor skal vi også finde en løsning, der passer Nicklas og FCM, og det er jeg sikker på, vi finder ud af, forklarer Steinlein.

Ekstra Bladet skriver også, at Lars Friis har meldt sin opsigelse, men heller ikke dette er korrekt, forklarer sportsdirektøren.

- Det er fuld forståeligt, at der lige nu er usikkerhed i organisationen omkring, hvad der skal ske, og hvilken rolle folk får under en ny træner. Som jeg også har gjort det internt, vil jeg understrege, at det trænerteam, der sikrede os guldet, er det samme, som vi ønsker skal fortsætte i FCM, blot med en ny cheftræner. Vi har ikke modtaget en opsigelse fra Lars, men det er rigtigt, at vi skal have en dialog med ham om fremtiden, siger Claus Steinlein.

Lars Friis fortæller:

- Det skaber naturligvis en usikker situation, når ens nærmeste chef siger op, og det sætter nogle tanker i gang. Jeg har meddelt Claus, at jeg overvejer at prøve noget nyt fra 2016, men vi har aftalt, at vi taler sammen om 3-4 uger for at evaluere situationen, og så må vi se, hvad der sker.

I det hele taget er FC Midtjyllands spillertrup og trænerstab i god form og fuldt fokuseret på de opgaver, der venter de kommende uger. Som anfører Kristian Bak forklarer:

- Det er klart, at det der er sket i FCM i de sidste uger, giver anledning til masser af spekulationer, men jeg vil bare understrege, at vi har en stærk gruppe, og truppen er for længst kommet videre efter det, der er sket. Træningsintensiteten er mindst lige så høj, som det altid er været, og folk er super motiverede. Truppen bakker 100% op omkring klubben og ledelsen, og vi glæder os alle til nogle af de mest spændende måneder for klubben nogensinde.

Ekstra Bladet fremsætter desuden den påstand, at FCM er på vej til at blive en klub, der ikke længere satser på talentudvikling. Også det er skudt forbi målet, forklarer Claus Steinlein.

- Jeg vil gerne understrege, at FCMs DNA er talentudvikling, og det vil det også være fremover. Siden Matthew Benham overtog aktiemajoriteten har vi investeret væsentligt ikke blot i akademiet, men i talentudvikling helt ned til 6-års alderen. Det er både klubbens og Matthews målsætning, at 50% af førsteholdstruppen fortsat skal komme fra akademiet.