28.07.2015, 19:10 | Af: Administrator

FCM dukket af kyniske cyprioter

Jakob Poulsens sene reducering giver tro før returkampen.

For første gang nogensinde prøver FC Midtjylland kræfter med kvalifikationen til Champions League. Tirsdag blev dog en mindre sjov oplevelse af slagsen, da gæsterne fra APOEL luskede hjem med en 1-2-sejr trods FCM’s chancemæssige dominans.

Udeholdet stod meget kompakt i kæderne, mens FCM ligeledes lukkede solidt af bagtil. Først efter knap en halv time blev der åbnet op i den cypriotiske defensiv, da Jakob Poulsen kom til afslutning med venstrebenet.

Desværre fik også cyprioterne åbnet op i den anden ende, og på to hurtige scoringer blev FCM bragt fra kontrol til et kedeligt 0-2-resultat på måltavlen.

Kort før pausen var det rent skydetelt mod Boy Watermans mål, men både indskiftede Daniel Royer og Pione Sisto fik afvist deres gode skudforsøg af den hollandske keeper.

Fra anden halvlegs begyndelse lagde FC Midtjylland et enormt pres på sine gæster, og det førte da også til en stor chance til Kristoffer Olsson, der dog sparkede over. Hjemmeholdet fortsatte dominansen, men hverken Pione Sisto i to omgange eller en indskiftet Marcos Ureña kunne udnytte deres store muligheder.

Gæsterne skabte blot en enkelt rigtig chance efter pausen, men her burde de til gengæld også have lukket og slukket til 0-3. To mand alene mod Dahlin fik dog ikke udnyttet muligheden.

Pione Sisto fik heller ikke udnyttet muligheden, da han smækkede et godt frispark mod det cypriotiske mål, men bolden blev afvist mellem stængerne af en velspillende Boy Waterman.

Med et par minutter til slutfløjt lykkedes det endelig og fortjent midtjyderne at få bolden i gæsternes net, og med en reducering til 1-2 er opgaven svær – men ikke umulig, når der næste tirsdag spilles returkamp i Nicosia.

Champions League, 3. kvalifikationsrunde
FC Midtjylland – APOEL Nicosia FC 1-2 (0-2)
30’ 0-1 Kian Hansen (selvmål)
33’ 0-2 Tomás De Vincenti
88’ 1-2 Jakob Poulsen

Advarsler:
1’ Vander, APOEL
90+3’ André Rømer, FCM

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM:
16 Johan Dahlin – 28 André Rømer, 2 Kian Hansen, 4 Erik Sviatchenko, 15 Jesper Lauridsen – 3 Tim Sparv – 27 Pione Sisto, 7 Jakob Poulsen, 8 Petter Andersson (27’ Daniel Royer), 17 Kristoffer Olsson (63’ Marcos Ureña) – 10 Martin Pusic (71’ Morten ’Duncan’ Rasmussen).
Bænk:
31 Mikkel Andersen, 9 Morten ’Duncan’ Rasmussen, 11 Marcos Ureña, 19 Marco Larsen, 26 Patrick Banggaard, 35 Frederik Møller, 77 Daniel Royer.

APOEL:
99 Boy Waterman – 28 Mário Sérgio, 23 Iñaki Astiz, 5 Carlão, 11 Nektarios Alexandrou – 16 Vinicius – 8 Tomás De Vincenti (84’ Constantinos Charalambides), 26 Nuno Morais, 13 Constantinos Makridis, 77 Vander (63’ Pieros Sotiriou) – 9 Luís Leal (78’ George Efrem).
Bænk:
1 Jordi Codina, 7 George Efrem, 10 Constantinos Charalambides, 17 Semir Stilic, 20 Pieros Sotiriou, 27 Mateusz Piatkowski, 44 Nicholas Ioannou.

Dommer:
Slavko Vincic (Slovenien)

Tilskuere:
8.253 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller:
Jakob Poulsen