23.07.2015, 09:02 | Af: Administrator

FCM henter kant-talent ”down under”

Awer Mabil bliver første australske fodboldspiller i FC Midtjylland.

Alka Superligaklubben FC Midtjylland forstærker sig med den 19-årige offensive midtbanespiller Awer Mabil, som midtjyderne henter på en fem-årig kontrakt i den australske A-League klub Adelaide United Football Club.

- Der er ingen tvivl om, at Awer Mabil er en spændende spiller, der kan noget særligt. Men man skal ikke forvente, at han går ind og svinger taktstokken på vores hold fra dag et. Han er hentet med henblik på, at han stille og roligt skal finde sig til rette og så på sigt markere sig i Alka Superligaen, forklarer FCM’s sportsdirektør Claus Steinlein.

Den blot 19-årige kantspiller, der i øvrigt som Pione Sisto har rødder i Sydsudan, er blandt Australiens største talenter, og cheftræner Jess Thorup glæder sig over tilgangen af kanten.

- Awer er et stort talent, der har god fart og er dygtig til udfordre. På den måde har han noget af den DNA, vi søger. Han er stadig en udviklingsspiller, som skal lægge på, inden man får den fulde pakke, men med de kompetencer, han kommer med, venter der ham helt sikkert en spændende fremtid, siger Jess Thorup.

Selv siger hovedpersonen om skiftet halvvejs rundt om jorden:

- FC Midtjylland er en god klub med har store ambitioner, så det var ikke en svær beslutning for mig at vælge klubben. Det er en perfekt klub for mig at komme til. FC Midtjylland har vist, de har troen på mig, og jeg er sikker på, at klubben kan være med til at udvikle mig, siger Awer Mabil.

- Jeg kommer med store ambitioner og glæder mig til at begynde rejsen sammen med FC Midtjylland. Mit mål er at udvikle mig og blive bedre. Der er altid rum for forbedring, og sammen med holdet vil jeg udvikle mig, siger den angrebsivrige kantspiller.

Awer Mabil, der er noteret for ni scoringer i 61 kampe for henholdsvis Campbelltown FC og Adelaide United og ni kampe på det australske U20-landshold, bliver ifølge den administrerende direktør Michael Petrillo savnet i Adelaide.

- Vi er virkelig glade på Awers vegne. Han er en dejlig fyr og har været et godt eksempel for alle unge spillere i Adelaide. Men vi forstår hans ønske om at fortsætte karrieren i Europa, siger Petrillo til klubbens hjemmeside.

Awer Mabil gennemgik uden problemer lægetjekket i FC Midtjylland torsdag morgen, men inden kantspilleren, der får nummer 45, kan træne med sine nye holdkammerater, må han først vente på, at hans arbejdstilladelse går på plads.