15.07.2015, 10:06 | Af: Administrator

FCM-talent skifter til Skive IK

Mikkel Frankoch fortsætter karrieren i 1. divisionsklubben Skive IK.

Allerede som 17-årige fik han debut for FC Midtjyllands bedste mandskab. Det skete i en pokalkamp mod FC Djursland, men nu venter der nye udfordringer for Mikkel Frankoch.

Det 19-årige midtbanetalent skifter nemlig til Skive IK i 1. division, der i sidste sæson imponerede som oprykkere og sluttede som nummer otte i rækken.

En god mulighed for midtbanespilleren, vurderer akademichef i FC Midtjylland Flemming Broe.

- Mikkel får chancen i den næstebedste række, og det er godt for ham. Han har haft fire gode år på Akademiet, hvor han har været med til at hjemføre danske mesterskaber og internationale titler. Nu får han chancen for at vise sig frem i Skive og samtidig mulighed for at blive boende i miljøet, så vi kan følge ham tæt, siger Flemming Broe.

- Skive får en spiller, som har et stort potentiale. Mikkel har på kort tid overbevist Skive om, at de kan få stor glæde af ham på midtbanen, siger akademidirektøren.

Selv ser Mikkel Frankoch da også frem til at prøve kræfter med seniorfodbold i 1. divisionsklubben, hvor flere tidligere FCM-spillere har været på succesrige lejeophold.

- Målet er, at jeg først og fremmest skal kæmpe mig til fast spilletid i Skive i 1. division. Jeg håber, at jeg kan udvikle mig så meget, at jeg kan tage et skridt op igen, siger Mikkel Frankoch.

- Men jeg føler ikke, at Skive er et skridt ned i forhold til, hvad jeg kommer fra. Jeg har spillet U19 Liga, så jeg føler, det er et godt step for mig, så jeg kan komme ud og spille noget seniorfodbold, siger Frankoch.

Han satser fortsat 100 procent på fodbolden.

- Jeg vil gøre alt for at nå helt op på de store arenaer, fortæller Frankoch, der ser tilbage på fire gode år på den jyske hede siden ankomst fra Brøndby.

- FC Midtjylland har været med til at gøre mig til den person og den spiller, jeg er i dag. Jeg er blevet mere moden i løbet af de fire år, jeg har været i klubben, og jeg tager en masse ting med mig, siger Mikkel Frankoch, der sluttede af med et dansk mesterskab i U19 Ligaen.

- Jeg tror ikke, det kan beskrives med ord. Det var fantastisk at vinde med mange af de gutter, man har spillet sammen med i fire år. Det er noget, man lige glemmer, siger den hårdtarbejdende midtbanespiller.

Skive IK åbner 1. division på hjemmebane den 26. juli mod Vendsyssel.