21.07.2015, 19:48 | Af: Administrator

FCM vinder og avancerer

18-årige Mikkel Duleund blev FC Midtjylland yngste målscorer i europæisk fodbold nogensinde, da han lukkede kampen til 2-0. Og i det hele taget var det en sejr til ungdommen, da ni af aftenens aktører har spillet ungdomsfodbold for ulvene.

FC Midtjylland er klar til tredje kvalifikationsrunde af Champions League. Det blev en realtiet, da FC Midtjylland vandt returkampen mod de gibraltarske mestre fra Lincoln Red Imps FC med 2-0 og dermed samlet går videre med en 3-0-sejr.

Sidste sæsonens topscorer i Alka Superligaen Martin Pusic åbnede ballet kørt pausen, da han headede ulvene i front efter et hjørnespar. Det skete efter 44 minutter, som nærmest blev delt helt lige. De første 22 tilhørte hjemmeholdet, som lagde et hårdt tryk på de danske mestre, og som flere gange havde optrækt til farlige situationer.

Men efter at have afværget det gibraltariske stormløb var det midtjyderne, der dikterede slaget gang, og det gav altså pote kort før pausen.

Kampens sidst 45 minutter bød på et FCM-mandskab i kontrol, og de tillod ikke hjemmeholdet at komme frem til chancer. Omvendt blev der heller ikke skabet meget i den anden ende. Men det ændrede de sidste fem minutter af opgøret på.

Ved et par situationer var hjemmeholdet tæt på, men det blev endnu engang FC Midtjylland, der kom på måltavlen. Og med sin scoring til 2-0 blev Mikkel Duelund FC Midtjyllands yngste målscorer nogensinde i europæisk sammenhæng. En titel den tidligere akademispiller snupper fra Razak Pimpong.

Og i det hele taget var der mange tidligere akademispillere på banen. Faktisk kunne man notere sig, at hele ni af de i alt 14 spillere, som var i aktion, har spillet ungsomsfodbold i FC Midtjylland.

Med aftenens avancement venter cypriotiske Apoel i Champions Leagues tredje runde. De cypriotiske mestre spillede 1-1 i aften mod makedonske Vardar, og er dermed sidste forhindring inden de afgørende playoff-kampe.

Champions League 2. runde, 2. kamp
Lincoln FC – FC Midtylland 0-2 (0-1)
0-1 Martin Pusic ’44
0-2 Mikkel Duelund '90

Start-11: Mikkel Andersen, André Rømer, Kian Hansen, Erik Sviatchenko (46’ Patrick Banggaard), Jesper Lauridsen, Tim Sparv, Jakob Poulsen, Kristoffer Olsson, Marco Larsen (69’ Mikkel Duelund), Pione Sisto (54’ Jonas Gemmer), Martin Pusic

Bænk: Lasse Heinze, Frederik Møller, Patrick Banggaard, Jonas Gemmer, Mikkel Duelund, Marcos Ureña, Paul Onuachu.