29.07.2015, 10:13 | Af: Administrator

Første træningskamp for talenterne

De første ligakampe er endnu nogle uger væk, men i mandags indledte U17 og U19 den nye sæson med træningskampe mod Esbjerg

FC Midtjylland U19 - Esbjerg fB U19 3-1 (3-1)
På træningsanlægget i Ikast mødte de forsvarende U19-mestre sidste sæsons bronzemedaljevindere fra Esbjerg med en livlig kamp til følge.

En begivenhedsrig første halvleg bød på fire scoringer, heraf to hovedstødsmål efter hjørnespark af midterforsvarerne Rasmus Nicolaisen og Kristian Dirks Riis. Også anden halvleg bød på masser af muligheder, men her var træfsikkerheden dog forduftet, og halvlegsstilllingen på 3-1 blev derfor også slutresultatet.

- Det er vores første 11-mod-11 kamp, og det drejede sig primært om at få nogle meter i benene og finde sammen som hold, så vi fik det ud af kampen, som vi havde håbet på, fortæller Kenneth Andersen.

Spilletiden blev fordelt ud over hele truppen, så alle spillere fik minimum 45 minutter på banen. Undervejs var der spilletid til den svenske midtbanespiller Aziz Essaisi, der var på en visit fra Djurholm FC i hjemlandet.

Målscorere FCM: Rasmus Nicolaisen, Nikolaj Kirk, Kristian Dirks Riis

Truppen: Andreas Raahauge, Oliver Ottesen - Rasmus Nissen, Alexander Munksgaard, Kristian Dirks Riis, Rasmus Nicolaisen, Andreas Murbeck, Rasmus Winther Johansen, Mads Friis, Gloire Rutikanga, Michael Olusoji Ogungbaro, Mads Olsen, Nikolaj Kirk, Mads Døhr Thychosen, Mikael Anderson, Babajide David, Simon Sterring, Jákup Thomsen, Aziz Essaisi

FC Midtjylland U17 - Esbjerg fB U17 1-5 (1-2)
U17-holdet indledte den ny sæson med en reprise af den afsluttende ligakamp i sidste sæson. Ved den lejlighed blev det til en 3-2 sejr for ulvene, men i mandagens træningskamp tog gæsterne en klar 5-1 sejr. Uagtet cifrene var Svend Graversen dog udmærket tilfreds med udbyttet af de 80 minutters fodbold.

- Vi har god kontrol med kampen i første halvleg, men får ikke udnyttet vores chancer, og er bagud med et enkelt mål i anden halvleg. Vi møder et godt EfB-hold, og i anden halvleg er det tydeligt, at de er længere fremme i deres forberedelser end os. Vi vælger at spille med en ekstremt høj bagkæde, for at sætte forsvarsspillerne i nogle intense situationer, og det straffer Esbjerg med nogle gode lange bolde, fortæller Svend Graversen.

Sebastian Buch Jensen scorede FCM U17's mål i kampen, hvor hele U17-truppen fik spilletid. Holdet benyttede samtidig lejligheden til at se gæstespilleren Everest Brace an - målvogteren optræder i hverdagen for Skënderbeu i hjemlandet Albanien.

Næste opgave for FCM U17 bliver en tre-holds "miniturnering" med deltagelse af FCK U17, Brentford U17 og altså ulvene selv. Kampene spilles i Ikast torsdag d. 6/8 med start kl. 12.

Billede: MT-foto