25.07.2015, 16:31 | Af: Administrator

Friis-stop til nytår

Lars Friis har brug for at prøve nyt efter mange år i FC Midtjylland.

Lars Friis, nuværende assistenttræner i Alka Superligaklubben FC Midtjylland, stopper i klubben ved årsskiftet.

Jeg skal ud og opleve noget andet, og jeg trænger selv til at blive set på med nye øjne. Det er tiden for det nu, siger den 39-årige A+ træner, der sammen med Jess Thorup og assistenttræner Brian Priske udgør trænerteamet omkring klubbens Superligahold.

Lars Friis har fraset en afstikker til DBU været en del af FC Midtjylland siden 1999. Talentudvikleren Friis kommer oprindeligt fra Feldborg/Haderup IF, der er en del af Klubsamarbejdet.

- Lars har en stor del af æren for FC Midtjyllands udvikling de senere år og mesterskabet i juni, og vi ønsker ham alt mulig held og lykke fremover. Her og nu glæder vi os til at arbejde sammen med Lars frem til nytår, siger sportsdirektør Claus Steinlein.

Hvad Lars Friis skal beskæftige sig med, ligger endnu ikke fast.

- Men jeg skal blive i fodbolden og allerhelst som træner. Jeg har en naiv drøm om at træne i engelsk fodbold, som jeg har fulgt altid. Men det kunne også være noget med talentudvikling i ind- eller udland. Når man har prøvet et vist niveau, vil man gerne blive på et vist niveau, siger Lars Friis.

FC Midtjylland har i øvrigt netop forlænget kontrakten med fysioterapeut Nicklas Falkesgaard Pedersen, der bortset fra sæsonen 2012-13 har været i klubben siden 2004.