29.07.2015, 17:35 | Af: Administrator

Heinze på plads i Sarpsborg 08

Jagten på spilletid sender Lasse Heinze til Norge

Lasse Heinze skifter FC Midtjylland ud med norske Sarpsborg. Tippeliga-klubben har hentet den 29-årige keeper på en lejeaftale for resten af efterårssæsonen.

Siden skiftet tilbage til mestrene sidste år har det knebet med spilletid for den rutinerede keeper, og nu er tiden inde til at forsøge sig andetsteds.

- Jeg savner meget at få det kick, man får, når man spiller kampe i den bedste række. Det er den primære årsag til, at jeg har valgt at blive lejet ud, siger Lasse Heinze.

Sportsdirektør Claus Steinlein er glad for, at det er lykkes at få en lejeaftale på plads.

- Lasse har været en loyal klubmand siden sit skifte tilbage til FC Midtjylland og ydet en god indsats. Vi er glade for, at han nu får muligheden for spilletid i Sarpsborg, siger Claus Steinlein.

Sarpsborg 08 ligger på en 11. plads i Tippeligaen, men er uden sejr i de seneste syv ligakampe, og det er altså det, den danske keeper skal være med til at lave om på.

- Det er altid spændende at komme til en anden liga og spille på stadions, hvor man ikke har været før. Jeg har brug for luftforandring og for at komme et nyt sted hen og få spilleglæden tilbage, siger Heinze, der dog ikke lægger skjul på, at han kommer til at savne hverdagen på den jyske hede.

- Det eneste, jeg kan sætte en finger på i det seneste år, er spilletiden. For jeg holder meget af klubben, og jeg var glad for at være med, da klubben vandt sit første mesterskab. Jeg har spillet sammen med nogle gutter, som har en helt enorm træningsmoral, og det er de gutter, der i mange perioder har holdt mig oppe.

- Jeg kommer til at følge FC Midtjylland alt det, jeg kan fra min nye bopæl i Norge, og jeg håber, at det går dem rigtig godt. Jeg hepper på dem hver gang, de spiller, for både klubben og holdkammeraterne betyder meget for mig, siger Lasse Heinze, der repræsenterede FC Midtjylland fra 2002-2009 og kom tilbage til klubben sidste sommer.

Lasse Heinze bliver i Sarpsborg en del af danskerkolonien, der i forvejen tæller fire danske spillere.