09.07.2015, 17:51 | Af: Administrator

Sejr til FCM efter chokstart af AGF

FC Midtjylland måtte se gæsterne fra AGF komme flyvende fra start i den sidste træningskamp, inden det for alvor går løs i næste kamp mod Lincoln FC i kval-kampen til Champions League

Der skulle et wake-up call til, før FCM kom i gang, da gæsterne fra AGF kom ud som lyn og torden på MCH Arena med to store chancer inden for fem minutter.

I hvad der burde være en varm sommerdag, måtte målmand Johan Dahlin allerede efter tre minutter på arbejde i kulden med en stor redning på en friløber fra Jesper Lange. Værre gik det to minutter senere, da David Skhirtladze satte kuglen i nettet til AGF føring, 0-1. Efter målet vågnede midtjyderne mere op med en lige-ved-og næsten chance til nyindkøbet Daniel Royer efter syv minutter, hvor der samtidig blev appelleret for straffespark.

Chancen skulle blive endnu større et par minutter senere, da Morten Duncan fik muligheden på et fladt indlæg fra Petter Andersson, der kort forinden havde taget turen op ad højreflanken. Målet udeblev, og siden faldt kampen mere til ro med småchancer til begge hold indtil det 27. minut, hvor FCM fik tilkæmpet sig et hjørnespark. Efter en veltirettelagt serv fra Jesper Lauridsen steg Morten Duncan op og sendte denne gang bolden ind til udligning, 1-1. Den sidste action i halvlegen var efter 36. minutter, hvor FCM fik tildelt et frispark i en rigtig god position, men Jakob Poulsen sendte bolden et godt stykke over mål.

FC Midtjylland brugte pausen til at skifte ud i begge ender. Ind på kassen kom nyeste ulv i flokken, Mikkel Andersen, i stedet for Johan Dahlin og på toppen, topscorer Martin Pusic, i stedet for målscorer Duncan.

Mestrene havde tydeligvis lært lektien fra 1. halvleg og kom meget bedre ud til 2. halvleg. Det gav pote efter 65. minutter, hvor indskifter Martin Pusic bragte FCM foran med 2-1. Pusic gik i løbeduel med Adrián López ned mod baglinjen og fik kæmpet sig foran forsvarsspilleren. Han lagde bolden skråt tilbage, hvor Jakob Poulsen dukkede op og sendte kuglen i kassen med venstre inderside, 2-1.

I slutfasen forsøgte AGF at komme frem til en udligning, men de store chancer udeblev. Kampen endte altså med FCM-sejr, 2-1.

Næste kamp for FC Midtjylland er på tirsdag den 14/7 mod Lincoln FC fra Gibraltar, hvor de danske mestre for første gang nogensinde spiller med i den fineste turnering af dem alle, Champions League.

FC Midtjylland - AGF 2-1 (1-1)
0-1 David Skhirtladze 5'
1-1 Morten 'Duncan' Rasmussen 27'
2-1 Jakob Poulsen 65'

Advarsler:
Adrián López
André Rømer

Start-11: Johan Dahlin (Mikkel Andersen 45'), André Rømer (Frederik Møller 76'), Kian Hansen (Francis Dickoh 82'), Erik Sviatchenko, Jesper Lauridsen, Tim Sparv, Marcos Ureña (Sylvester Igboun 63'), Petter Andersson (Marco Larsen 63'), Jakob Poulsen, Daniel Royer (Babajide David 76'), Morten 'Duncan' Rasmussen (Martin Pusic 45')

Bænk: Mikkel Andersen, Francis Dickoh, Frederik Møller, Jonas Gemmer, Babajide David, Sylvester Igboun, Marco Larsen, Martin Pusic

Spillested og tilskuerantal: MCH Arena (ca. 300 tilskuere)

Dommer: Jakob Kehlet