18.07.2015, 17:02 | Af: Administrator

Sisto sørgede for derbysejr

FC Midtjylland tog hul på årets Alka Superliga med en 2-0 sejr over rivalerne fra Viborg. Pione Sisto scorede begge mål.

Superligaen kunne vel ikke åbnes på en federe måde end med det midtjyske arvefjendeopgør mellem FC Midtjylland og Viborg FF…

De nykårede mestre tog i den nye Alka Superliga-sæsons allerførste runde imod de grønblusede oprykkere, der havde to tidligere FCM’ere i startopstillingen. På venstrebacken huserede som altid Christopher Poulsen, mens derbyhelten for FCM i efteråret 2013, Jeppe Curth, var på top for viborgenserne, der også havde Christian Sivebæk på bænken. For FCM var Petter Andersson og Jakob Poulsen tilbage fra start i forhold til tirsdagens Champions League-kvalifikationskamp, mens Martin Pusic henviste Duncan til bænken. Kristian Bach Bak var fortsat ude for værterne.

Kampens første rigtig store chance kom efter 13 minutter, da Tim Sparv fik hovedet på Jakob Poulsens frispark, men den store finne snittede bolden snert forbi den fjerneste opstander.

Det første mål kom i stedet fra en lille kantspiller. Pione Sisto tog sig af et frispark på kanten af feltet, og en tøvende Peter Friis Jensen i Viborg-målet så aldrig bolden komme, før den susede ind under overliggeren. 1-0 til FC Midtjylland godt midtvejs i første halvleg.

Sisto var også manden bag to gode forsøg i halvlegens sidste minutter. Først driblede han en mand og skød forbi fra kanten af feltet, og senere tog han et træk ind i banen fra venstresiden og fik trykket godt på kassen. Flere mål faldt der dog ikke før halvtid.

I anden halvleg var det noget mere småt med mulighederne, og igen var det op til Pione Sisto at være chanceskabende. Efter 67 minutter søgte han ind i banen og afsluttede med venstre, men bolden strøg en meters penge forbi.

Ind strøg den til gengæld med fem minutter igen, da Sisto firsttimede en pandeclearing fra Jeroen Veldmate i netmaskerne bag en sagesløs keeper Friis, og et brølende MCH Arena vidste, at derbysejren var så godt som hjemme.

Til slut var Duncan heller ikke langt fra at støde bolden ind efter et intelligent Olsson-oplæg, men det blev ved 2-0 og dermed den bedst tænkelige åbning på Superliga-sæsonen for FC Midtjyllands vedkommende.

 

KAMPFAKTA:

Alka Superliga, 1. runde:
FC Midtjylland – Viborg Fodsportsforening 2-0 (1-0)

24’ 1-0 Pione Sisto
86’ 2-0 Pione Sisto

Advarsler:
45’ Kristoffer Pallesen, VFF
51’ Petter Andersson, FCM

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM:
16 Johan Dahlin – 28 André Rømer, 4 Erik Sviatchenko, 2 André Rømer, 15 Jesper Lauridsen – 3 Tim Sparv – 27 Pione Sisto, 8 Petter Andersson (83’ Marco Larsen), 7 Jakob Poulsen, 19 Marco Larsen, 77 Daniel Royer (70’ Kristoffer Olsson) – 10 Martin Pusic (66’ Morten ’Duncan’ Rasmussen).
Bænk:
31 Mikkel Andersen, 9 Morten ’Duncan’ Rasmussen, 11 Marcos Ureña, 17 Kristoffer Olsson, 19 Marco Larsen, 26 Patrick Banggaard, 35 Frederik Møller.

VFF:
1 Peter Friis – 15 Kristoffer Pallesen, 26 Jeroen Veldmate, 5 Mikkel Rask, 6 Christopher Poulsen – 11 Jonas Kamper, 8 Marcel Rømer, 7 Kristoffer Wichmann (72’ Alhaji Gero), 27 Sebastian Andersen (66’ Christian Sivebæk) – 12 Lukas Lerager – 10 Jeppe Curth.
Bænk:
33 Sebastian Linnet John, 2 Jonas Thorsen, 4 Jacob Egeris, 13 Jeppe Grønning, 17 Alhaji Gero, 20 Søren Reese, 23 Christian Sivebæk.

Dommer:
Lars Christoffersen

Tilskuere:
7.232 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller:
Pione Sisto