12.07.2015, 07:32 | Af: Administrator

Thorup ny cheftræner i FC Midtjylland

Den nu tidligere U21-landstræner Jess Thorup ny mand i spidsen for FC Midtjylland.

Jess Thorup er manden, der i de kommende tre sæsoner skal stå i spidsen for Alka Superligaklubben FC Midtjylland. Den 45-årige træner, der i sidste måned førte det danske U21-landshold frem til semifinalen ved EM i Tjekkiet, er netop præsenteret som ny cheftræner hos de danske mestre.

- Vi har været grundige og brugt den tid, der skulle til for at finde den helt rigtige. Det har været vigtigt for os at finde en, som er dygtig både til talentudvikling og at se det hele mennesker, og det er Jess, forklarer sportsdirektør Claus Steinlein.

- Jeg blev hurtig nysgerrig. Jeg har altid syntes, at FC Midtjylland var en spændende klub. Den er nytænkende og fremsynet og har samtidig været talentudviklende. Efter samtalerne blev jeg mere end nysgerrig, og nu står jeg her, siger Jess Thorup.

- Jess står for FCM’s værdier. Han er en teamplayer. Han har lavet noget af det største i danske fodbold længe ved at føre U21-landsholdet til semifinalen ved EM. Jess hviler i sig selv, og så er han en dygtig kommunikator, lyder det fra sportsdirektøren.

Jess Thorup slog igennem som cheftræner i Esbjerg, hvor han demonstrerede, at han kan integrere unge spillere og få dem til at blomstre i Superligaen.

- Fremtiden skal fortsat bygges op omkring det team, der vandt det danske mesterskab i en klub, der under et nyt ejerskab gerne vil gøre tingene anderledes og afprøve nye metoder og tanker. Samtidig kommer Jess med erfaring og ideer, så der på den måde kommer yderligere input. Men vi skal bygge videre på det, vi har gjort de seneste år, slår sportsdirektøren fast.

Som spiller har den tidligere angriber været i både tysk og norsk fodbold, mens trænerkarrieren begyndte i Esbjerg fB, inden DBU i 2013 tilknyttede Thorup som U21-landstræner. Med det fornemme resultat ved sommerens U21 EM stod Jess Thorup med udsigten til OL i Brasilien næste sommer. Men han kunne ikke sige nej til de danske mestre.

- Jeg synes, FC Midtjylland var et godt næste step for mig, siger Thorup, der ikke er bange for at stille sig i spidsen for en klub, der gerne gør tingene anderledes.

- Jeg vil være en del af et nytænkende team. Det kan udvikle mig, og jeg er meget interesseret i at være med til at udvikle FCM, uden at jeg skal revolutionere noget. Jeg skal derimod fortsætte den udvikling, klubben er inde i, siger Thorup, der ser frem til at have din daglige gang i klubfodbolden igen.