24.07.2015, 21:17 | Af: Administrator

Unge ulve udnyttede chancen

Defensiven var bomstærk, og offensiven skød med skarpt. Og så blev det til en midtjyske 2-1-sejr på udebane over SønderjyskE.

Der var pres på. Lad det være sagt med det samme. Men der var også glimt af det, FC Midtjylland gerne vil. Spille med fart frem ad banen, og et par gange var det ved at føre til farlige situationer i første halvleg.

Men det var 45 minutter med et sønderjysk overtag. Alene i de første 17 minutter kæmpede de sig til fire hjørnespark, og i det hele taget havde makkerparret Sviatchenko/Banggaard sit at se til centralt. Det samme havde midtbanen med Tim Sparv i en kontrollerende rolle. Igen.

Men der blev kæmpet og fightet. Af alle mand. Ung som gammel. Og det var i sandhed en blanding af alder på midtjyderne hold. Duncan toppede med sine 30 år, mens yngstemanden og debutanten Alexander Munksgaard blot har 17 år på bagen.

Han lod sig dog ikke kyse. Det gjorde de to andre FCM-teenagere Jonas Gemmer og Mikkel Duelund heller ikke. Og i et par momenter i første halvleg var der fint samspil mellem teenagebanden på højreflanken.

Og to af de tre var da også arkitekterne bag første halvlegs højdepunkt. Jonas Gemmer var vaks på en frisparkretur, men hans afslutning blev pareret med en sønderjsyke arm. Det betød frispark et par meter uden for feltet.

Det er en disciplin, som Mikkel Duelund er glad for. Og mestre. Pione Sisto og Jakob Poulsen var på bænken, og så var det kun Tim Sparv, han skulle kæmpe med om at få lov at skyde. Finnen gav lov, og Duelund gjorde det, han havde øvet til torsdagens afsluttende træning. Sendte bolden i kassen. 1-0 til gæsterne.

Men det var ikke kun de unge, der markerede sig. For i målet var Johan Dahlin tilbage og det med stil. Et par gange i første halvleg viste han nemlig, han er en målmand, der kan være kampafgørende. Det gjorde han i øvrigt også flere gange i kampens sidste 45 minutter.

For de begyndte skidt for midtjyderne. Blot to minutter var spillet, da Johan Absalonsen udlignende. Med det sønderjyske pres fra første halvleg in mente kunne det blive en lang anden halvleg.

Men det var aldrig kedeligt. For der blev givet og taget. I begge ender. Og så tydede det egentlig mest af alt på en pointdeling, men så gjorde Duncan det, han er allerbedst til. Nemlig at score. Målnæsen viste han efter 73 minutter og gjorde dermed sig selv til matchvinder.

Et midtjysk hold, hvor posen var gevaldigt rystet, som en konsekvens af tre kampe på syv dag, sikrede sig sejren. Alexander Munksgaard blev med sine 17 år og  223 dage den fjerdeyngste debutant for FC Midtjylland i Superligaen. Efter Hvilsom, Reid og Sviatchenko. Sidstnævnte, der i dag kunne fejre 100 kamps jubilæum i netop Alka Superligaen.

Værd at nævne er det også, at midtjydernes gennemsnitsalder var sunket med knap tre år fra premieresejren over Viborg. Dengang var den 26 år. I dag var den godt og vel 23 år. Og på banen kunne man tælle syv tidligere akademispillere. En af dem var Frederik Møller, der fik sine første minutter i sæson. Og Ikast-knægten slap fin fra det på venstre back, hvor han havde afløst en anden lokal spiller, nemlig Jesper Lauridsen fra Lind.

Hvordan startopstilling ser ud på tirsdag, når der står Champions League på programmet, kan man kun gisne om, men sikkert og vist er det, at der er kick-off på MCH Arena klokken 19.00. Og at sæsonkort – igen – har gratis adgang.

Alka Superligaen, runde 2:
SønderjyskE - FC Midtjylland 1-2 (0-1)
0-1 Mikkel Duelund 35’
1-1 Johan Absalonsen 47’
1-2 Morten 'Duncan' Rasmussen 73’

Advarsler:
59’ Petter Andersson
62’ Alexander Munksgaard

Start-11: Johan Dahlin, Alexander Munksgaard, Patrick Banggaard, Erik Sviatchenko, Frederik Møller, Tim Sparv, Jonas Gemmer (85’ Jakob Poulsen), Petter Andersson, Mikkel Duelund (55’ Paul Onuachu), Daniel Royer, (66’ Pione Sisto) Morten 'Duncan' Rasmussen.

Bænk: Mikkel Andersen, Francis Dickoh, André Rømer, Jakob Poulsen, Pione Sisto, Marcos Ureña, Paul Onuachu

Dommer: Peter Kjærgaard-Andersen

Tilskuere: 5.245

Foto: © Getty Images 481809986