16.07.2015, 14:58 | Af: Administrator

Vidste du, at...

Masser af interessante vinkler forud for derbyet mod Viborg FF på lørdag.

På lørdag sparker FC Midtjylland Alka Superligaen i gang på hjemmebane.

Det sker i lokalbrag mod Viborg FF, der efter et år i 1. division er tilbage i landets bedste række.

FC Midtjyllands statistikpartner danskfodbold.com har været i arkivet og fundet skæve vinkler forud for opgøret.

Derbyet har kick-off lørdag klokken 16.00.

Vidste du, at...

- Det er Superligakamp nr. 28 mellem FC Midtjylland og Viborg FF. Statistikken siger 10 sejre til FC Midtjylland, 12 uafgjorte og 5 nederlag samt en målscore på 38-29 set med FC Midtjyllands øjne.

- FC Midtjylland har ikke tabt i de seneste 10 Superligakampe mod Viborg FF, der er resulteret i syv sejre og tre uafgjorte. Det er dermed næsten 10 år siden, 15. oktober 2005, at Viborg FF senest besejrede FC Midtjylland i Alka Superligaen.

- Uafgjort er det hyppigste resultat i de 27 tidligere Superligakampe mellem FC Midtjylland og Viborg FF. Fire gange har kampen været helt målløs, hvorimod de otte andre uafgjorte kampe er endt med en scoring til hver klub.

- Det er 21 måneder siden, at FC Midtjylland sidst spillede uafgjort i en Superliga-hjemmekamp, hvilket svarer til de seneste 27 hjemmekampe (21 sejre og 6 nederlag). Den igangværende serie uden uafgjort er allerede rekord for hele Superligaen.

- FC Midtjylland er ikke gået målløse fra banen i de seneste 20 Superliga-hjemmekampe, hvor det samlet er blevet til 51 scoringer, svarende til godt 2,5 mål pr. kamp. Kun i to af de 20 kampe har FC Midtjylland ikke formået at score mere end et mål.

- Første kamp i den efterfølgende sæson for de tidligere 25 vindere af Alka Superligaen er endt med sejr til mesterholdet i 15 tilfælde, uafgjort i tre tilfælde og nederlag til mesterholdet i syv tilfælde. De to seneste sæsoner har mesterholdet ikke formået at vinde første kamp.

- Det er 42. kamp i Alka Superligaen, hvor FC Midtjylland spiller på hjemmebane på en lørdag. Seneste tilfælde gav sejr mod Hobro IK i marts 2015, hvorimod de tre kampe forinden alle endte med nederlag.

- Jess Thorup bliver den ottende cheftræner for FC Midtjylland efter Ove Pedersen, Troels Bech, Jørn Aas, Erik Rasmussen, Thomas Thomasberg, Allan Kuhn og Glen Riddersholm. Det er kun Ove Pedersen og Thomas Thomasberg, der har formået at vinde deres første kamp i Alka Superligaen som cheftræner for FC Midtjylland.

- Daniel Royer blev i kampen mod Lincoln FC debutant nr. 160 for FC Midtjylland og den anden spiller fra Østrig. Pudsigt nok var debutant nr. 159 også fra Østrig, nemlig Martin Pusic. Også Kian Hansen fik debut for ulvene i tirsdagens Champions League-kvalifikation.

- FC Midtjylland har tidligere spillet to Superligakampe den 18. juli, og ingen af dem endte med nederlag (1V-1U). Den seneste, 18. juli 2010 mod AC Horsens, gav debut til Brian Priske og var den første af hans i alt 18 kampe for FC Midtjylland.

- Kristian Bach Bak kan spille sin 19. Superligakamp mod Viborg FF, hvilket vil placere ham på en delt tredjeplads – sammen med Frank Kristensen – over spillere med flest indbyrdes Superligakampe mellem FC Midtjylland og Viborg FF. Listen toppes af Thomas Frandsen (21; Viborg FF og FC Midtjylland) og Jakob Glerup (20; Viborg FF).

- André Rømer fylder 22 år på kampdagen og kan med spilletid blive den 10. spiller fra FC Midtjylland til at spille i Alka Superligaen på sin fødselsdag. Hvis han tillige formår at score, vil han blive den fjerde spiller fra FC Midtjylland til at score i Alka Superligaen på sin fødselsdag.

- Lars Christoffersen dømmer sin Superligakamp nr. 151 og den 30. med deltagelse af FC Midtjylland (16V-6U-7T). I FC Midtjyllands tre kampe sidste sæson med Lars Christoffersen som dommer fik FC Midtjylland to udvisninger; begge til Rilwan Hassan.

Kilde: danskfodbold.com