24.07.2015, 07:24 | Af: Administrator

Vidste du, at...

FC Midtjylland har to gange tidligere spillet på datoen den 24. juli, og i begge tilfælde har givet sejre. Læs alle de skæve og interessante vinkler forud for aftenens kamp mod SønderjyskE.

Alka Superligaen blev sparket i gang for en uge siden på hjemmebane, og i aften klokken 20.00 gælder det så SønderjyskE på udebane.

Her var ulvene to gange på besøg i sidste sæson, hvilket gav fire point på kontoen.

FC Midtjyllands statistikpartner danskfodbold.com har været i arkivet og fundet skæve vinkler forud for opgøret.

Vidste du, at...

- Det er Superligakamp nr. 28 mellem SønderjyskE og FC Midtjylland. Statistikken siger 15 sejre til FC Midtjylland, syv uafgjorte og fem nederlag samt en målscore på 52-30 set med FC Midtjyllands øjne.

- FC Midtjylland har ikke tabt i de tre seneste Superligakampe mod SønderjyskE, hvor det er blevet til to sejre og én uafgjort. På Sydbank Park er de 13 tidligere opgør i Superligaen endt med sejr til FC Midtjylland i syv tilfælde, og kun i to tilfælde har FC Midtjylland forladt banen uden point.

- Med en sejr over SønderjyskE vil FC Midtjylland have opnået maksimumpoint efter to spillede kampe for fjerde gang i Superligaen, hvilket også var tilfældet i sæsonerne 2004/05, 2010/11 og 2013/14. Tillige vil det være første gang siden sæsonen 2010/11, at de forsvarende mestre har seks point efter to kampe.

- Perioden 76’-90’ er det mest målrige kvarter i Superligakampe mellem SønderjyskE og FC Midtjylland med 26 ud af de i alt 82 scoringer svarende til knap en tredjedel af samtlige mål. Alene i 90’ (inkl. overtid) er der faldet syv scoringer.

- I de 27 tidligere Superligakampe mellem SønderjyskE og FC Midtjylland er der blevet dømt syv straffespark eller knap et straffespark hver fjerde kamp. Det seneste var den 2. marts 2013, hvor Rasmus G. Hansen misbrugte over for Jonas Lössl.

- FC Midtjylland har ikke scoret i de to seneste Superliga-udekampe, hvor det er blevet til én uafgjort og et nederlag. Hvis det heller ikke bliver til scoring mod SønderjyskE, vil det være ensbetydende med en ny Superliga-klubrekord, idet FC Midtjylland aldrig tidligere har spillet tre udekampe i træk uden scoring.

- Hvis FC Midtjylland besejrer SønderjyskE, vil det være første gang siden marts 2015, at FC Midtjylland vinder tre Superligakampe i træk. FC Midtjyllands Superliga-klubrekord lyder på syv kampe i træk med sejr sat i april-maj 2002.

- FC Midtjylland spiller sin 14. Superliga-udekamp på en fredag, og det har i de seneste otte tilfælde været ensbetydende med sejr. Samlet har de 13 tidligere Superliga-udekampe på en fredag givet FC Midtjylland ti sejre, én uafgjort og blot to nederlag.

- Jess Thorup står på sidelinjen til sin 50. Superligakamp, hvoraf de 48 har været som træner for Esbjerg fB. Han har endnu til gode at få point som træner mod SønderjyskE, idet hans fire tidligere opgør som træner for Esbjerg fB alle endte med nederlag.

- Peter Kjærsgaard-Andersen dømmer sin Superligakamp nr. 28 og den kun tredje med deltagelse af FC Midtjylland (1V-1U-0T). I de to foregående kampe med FC Midtjylland som den ene part har Peter Kjærsgaard-Andersen uddelt i alt ni advarsler, hvoraf de syv har været til FC Midtjylland.

- Erik Sviatchenko og Marco Larsen kan spille deres Superligakamp nr. 100 hhv. 50, alle for FC Midtjylland. Erik Sviatchenko debuterede i Superligaen i maj 2009, hvorimod Marco Larsen fik debut i marts 2012.

- FC Midtjylland har spillet to Superligakampe tidligere den 24. juli, og begge er endt med sejr til FC Midtjylland; i 2005 over Esbjerg fB og i 2010 over Silkeborg IF.

Kilde: danskfodbold.com

Foto: © Getty Images 481217800