31.07.2015, 15:25 | Af: Administrator

Vidste du, at...

Med en sejr over OB vil FC Midtjylland have opnået maksimumpoint efter tre spillede kampe for kun anden gang i Alka Superligaen. Kick-off i aften 20.30.

FC Midtjylland har sammen med klubbens officielle statistikpartner danskfodbold.com været en tur i arkivet og fundet skæve vinkler forud for aftenens opgør.

Vidste du, at... 

Det er Superligakamp nr. 46 mellem FC Midtjylland og OB. Statistikken siger 19 sejre til FC Midtjylland, ni uafgjorte og 17 nederlag samt en målscore på 65-57 set med FC Midtjyllands øjne.

Det er indeværende sæsons to eneste klubber med maksimumpoint efter to runder, der mødes i en direkte duel om førstepladsen. Godt nok har både FC København og Randers FC også maksimumpoint, men det er for kun én spillet kamp, eftersom deres kamp fra 1. runde er blevet udsat på ubestemt tid.

- Hjemme på MCH Arena har FC Midtjylland et godt tag på OB, idet de 21 tidligere Superligakampe mod OB er endt med ti sejre og syv uafgjorte. I perioden siden december 2010 er det kun lykkedes OB at vinde på MCH Arena én gang (0-2 i april 2014).

- Hvis FC Midtjylland besejrer OB, vil det være første gang siden oktober-december 2014, at FC Midtjylland vinder fire Superligakampe i træk. FC Midtjyllands Superliga-klubrekord lyder på syv kampe i træk med sejr sat i april-maj 2002.

- Med en sejr over OB vil FC Midtjylland have opnået maksimumpoint efter tre spillede kampe for kun anden gang i Superligaen, hvilket også var tilfældet i sæsonen 2013/14. En sejr på mindst to mål vil tillige betyde, at målscoren på +4 fra 2013/14 vil blive overgået.

- En sejr til FC Midtjylland over OB vil tillige betyde, at de forsvarende mestre har maksimumpoint efter tre kampe for første gang siden sæsonen 2006/07. Bedste sæsonstart for en mesterklub tilhører Brøndby IF med seks sejre i 1996/97.

- Det er mere end 21 måneder siden, at FC Midtjylland sidst spillede uafgjort i en Superliga-hjemmekamp, hvilket svarer til de seneste 28 hjemmekampe (22 sejre og 6 nederlag). Den igangværende serie uden uafgjort er allerede rekord for hele Superligaen.

- FC Midtjylland er ikke gået målløse fra banen i de seneste 21 Superliga-hjemmekampe, hvor det samlet er blevet til 53 scoringer, svarende til godt 2,5 mål pr. kamp. Kun i to af de 21 kampe har FC Midtjylland ikke formået at score mere end et mål.

- FC Midtjylland spiller sin 7. Superliga-hjemmekamp på en fredag. Det har hidtil været ensbetydende med point til FC Midtjylland, idet de seks tidligere tilfælde er endt med fem sejre, heriblandt en sejr over OB i september 2014, og en uafgjort.

- Mads-Kristoffer Kristoffersen dømmer sin Superligakamp nr. 70 og den niende med deltagelse af FC Midtjylland (6V-1U-1T). I de otte foregående kampe med FC Midtjylland som den ene part har Mads-Kristoffer Kristoffersen uddelt i alt 36 advarsler, men kun uddelt et rødt kort.

- Marco Larsen debuterede i Superligaen i marts 2012 og kan med spilletid mod OB opnå sin Superligakamp nr. 50, alle for FC Midtjylland.

- FC Midtjylland har spillet to Superligakampe tidligere den 31. juli, og begge er endt med sejr på 2-1 til hjemmeholdet; i 2000 et nederlag til Silkeborg IF, i 2005 en sejr over… OB.

- Det er første gang, at FC Midtjylland spiller en Superligakamp på MCH Arena kl. 20.30. Hidtil seneste spilletidspunkt har været kl. 20.00, hvilket er forekommet i alt fire gange.

Foto: © Getty Images 481816444