03.08.2015, 22:39 | Af: Administrator

Awer Mabil i gang med jobbet

Arbejdstilladelsen kom hurtigt til den unge australier.

FC Midtjyllands seneste signing, den blot 20-årige offensivspiller Awer Mabil, er nu officielt i gang med træningen sammen med holdkammeraterne.

Første træningspas for den unge australier var lørdag formiddag, efter at Awer Mabil sent fredag eftermiddag fik sin danske arbejdstilladelse. 

- Jeg var sammen med Søren i bil på vej til stadion for at se kampen mod OB, da mobilen ringede. Det var med beskeden om, at arbejdstilladelsen var i hus. Og så eksploderede bilen ellers i glæde, fortalte en både glad og lettet Awer Mabil, da han fredag aften blev præsenteret for både sponsorer og hjemmepublikum på MCH Arena.

Det er sin sag at rejse halvvejs rundt om kloden for at blive præsenteret for 600 sponsorer og et pænt fyldt stadion. Men Awer Mabil klarede testen med bravur og vandt sig mange venner med sin ligefremme facon og glimt i øjet.

FC Midtjyllands sportsdirektør Claus Steinlein glæder sig både over at have fået Mabil i gang med træningen sammen med de øvrige spillere og over, at arbejdstilladelsen kom i hus så hurtigt.

- Awer kom midt på sommeren, hvor mange er på sommerferie og det offentlige i vid udstrækning lukker ned. Alligevel gik det hurtigt med at få tilladelsen igennem. Det er dejligt, når vi som arbejdsgiver og klub oplever god service den vej rundt, konstaterer Claus Steinlein.

Awer Mabil må i princippet være med, når FC Midtjylland ude møder AaB næste mandag. I europæisk sammenhæng er han spærret indtil næste runde og således ikke aktuel til tirsdagens returkamp på Cypern mod APOEL Nicosia.