08.08.2015, 09:49 | Af: Administrator

Bliv klogere på Southampton FC

Traditionsklubben fra den store havneby vandt FC Cuppen i 1976

Southampton fra det sydlige England er af mange kendt som byen, hvor det storslåede dampskib Titanic stævnede ud fra i sit forsøg på at krydse Atlanten i 1912. I de senere år har byens fodboldhold, Southampton FC, for alvor slået sit navn fast i den bedste engelske fodboldrække, Barclays Premier League, med slutplaceringer i subtoppen af tabellen.

Dette skyldes hovedsageligt et stærkt talentarbejde, hvilket har frembragt stærke navne som Luke Shaw, Nathaniel Clyne, Adam Lallana og Morgan Schneiderlin som alle er blevet solgt videre til større engelske klubber.

Af andre store spillere med fortid i Southampton kan nævnes Gareth Bale, Theo Walcott og Alex Oxlade-Chamberlin. Vores egen Tim Sparv har også en fortid i den engelske klub fra 2003 til 2007.

The Saints højeste placering i den bedste engelske række, er en andenplads tilbage i 1983-1984 sæsonen. Holdets pokalskab er dog ikke helt tomt, idet klubben har vundet den traditionsrige FA Cup en enkelt gang, nemlig i 1976.

Klubben der blev grundlagt tilbage i november 1885 af medlemmer af St. Mary’s Church of England Young Men’s husere til dagligt på St. Mary’s Stadium med plads til 32.505 tilskuere. I spidsen for holdet står den rutinerede hollænder Ronald Koeman, som tidligere har haft ansvaret for prominente hold såsom Ajax, Benfica, PSV Eindhoven og Valencia. Hollænderens meritter tæller blandt andet tre hollandske mesterskaber og tre pokaltitler.

Blandt klubbens legender kan spillere som Terry Paine med 815 kampe, Mick Channon med 228 mål og Matthew Le Tisser med 209 mål fremhæves blandt de største.

Nu til dags er holdet kendt for at spille med en 4-3-2-1 formation med den bomstærke og hovedstødsstærke italiener Graziano Pellè på toppen. Bag ham findes kreative og hurtigt folk som Dusan Tadic og Saido Mané, mens spillere som Victor Wanyama, James Ward-Prowse og nyindkøbte Jordy Clasie står for organisationen på midtbanen.

Foto: © Getty Images 483290814