21.08.2015, 13:26 | Af: Administrator

Brentford gav assistance på St. Mary’s

En flok Brentford-fans var i Southampton for at støtte deres danske søsterklub.

Torsdag aften imponerede FC Midtjylland på Southamptons hjemmebane, St. Mary’s, hvor særligt mod og fight bar holdet til et stærkt 1-1-resultat efter en scoring af – hvem ellers – den tidligere Southampton-spiller, Tim Sparv.

Mod og fight fandt man dog ikke kun inden for kridtstregerne. Op mod 30.000 tilskuere var på plads til opgøret, men de kunne ikke kue de godt og vel 250 FCM-tilhængere, der havde taget turen til havnebyen i det sydlige England.

Ud af disse var det dog ikke alle, der havde haft ulveblod i årerne fra barnsben, men til gengæld havde nogle været ’Bier’ hele livet.

Nysgerrige på FCM
Omtrent 30 Brentford-fans, unge som gamle, stod blandt midtjyderne og bidrog til den opbakning, der lød fra hjørnet af Northam Stand-tribunen og ned mod krigerne fra Heden. Blandt ’Bierne’ var 51-årige Mark Eden, der har støttet Matthew Benhams London-baserede hjerteklub, siden han var blot seks år gammel.

- Min kæreste og jeg er kommet her i dag, fordi vi er nysgerrige på, hvad FCM er for en størrelse. Jeg vil se, hvordan de spiller, og hvor gode de er. Jeg har set nogle klip på Brentfords fanside, og jeg ved, at de er rigtig gode på standardsituationer. Det er et rigtig godt hold, fortæller den engelske Brentford-fan og FCM-sympatisør.

- Det seneste års tid har jeg fulgt deres resultater. Matthew Benham har gjort det rigtig godt i Midtjylland, lige som han har gjort det rigtig godt i Brentford, siger Mark Eden videre.

Vil besøge MCH Arena
Han og kæresten har planer om en dag at tage til Herning og se FCM spille på MCH Arena.

- Hvis Brentford spiller, så er det selvfølgelig min førsteprioritet. Men den danske sæson åbner tidligere end den engelske, så næste sommer tager min kæreste og jeg måske over og ser en kamp. I dag har vi i hvert fald nydt at se jeres fans i aktion, siger den mangeårige Brentford-tilhænger med et smil.

Fed stemning
Og netop sangene og stemningen fra FCM-fansene var en stor del af englænderens positive fodboldoplevelse i det sydengelske.

- De var sjovere end Southamptons tilskuere. FCM’erne er lidt mere aggressive i deres stil, men på en god og underholdende måde. Og Southampton-fansene virkede også til at kunne lide det. Det var rigtig sjovt at være en del af, siger Mark Eden, der erkender, at han haltede lidt, når der skulle synges på dansk.

- Det var ikke let, men vi deltog, så godt vi kunne, og vi nød at være en del af det. Og så er et par af sangene jo endda på engelsk, så vi kunne være med på dem, fortæller han.

Tror på midtjysk avancement
Slutteligt giver englænderen sit bud på, hvorvidt FCM følger 1-1’eren på udebane op med en samlet sejr efter næste uges returopgør i Herning. Og han tror det bedste for søsterklubben fra Danmark.

- Jeg synes, 1-1 er et rigtig godt resultat for Midtjylland. Nu har de udebanemålet, og jeg kan godt se dem vinde hjemmekampen. De nerver, de måtte have haft i aften, er væk til returkampen, tænker jeg, så jeg tror, de kommer til at spille rigtig godt på hjemmebane, slutter ’bien’, der nu også har lidt ulv i sig.

Returopgøret i Herning spilles torsdag den 27. august kl. 20:45.