04.08.2015, 20:31 | Af: Administrator

Drømmestart ikke nok på Cypern

Ikke engang to minutter havde stadionuret rundet, da Erik Sviatchenko gav FC Midtjylland en drømmestart, men et mål manglede for videre avancement.

Der blev presset på, satset alt, men det sidste mål udeblev, og derfor udeblev også glæden over 1-0-sejren på udebane mod Apoel FC fra Cypern.

For et mål manglede, for at FC Midtjylland sikrede sig pladsen i playoff-runden til Champions League med minimum en plads i Europa League til følge.

De midtjyske gæster fik ellers en regulær drømmestart i den cypriotiske sommervarme, da Erik Sviatchenko allerede efter knap to minutter sendte et Jakob Poulsen-frispark i kassen. Og så blev der ellers stille på GSP Stadium.

Det var der til gengæld ikke, da første halvlegs dramatiske højdepunkt kom, da Vinicius blev sendt tidligt i bad med et direkte rødt kort – en flyvende tofodstackling med knopperne først mod Pione Sisto udløste det korrekte kort.

Hvis ikke sindene allerede var i kog hos hjemmeholdets tilskuere, så satte episoden i hvert fald gang i den proces, og udeholdet og ikke mindst dommertrioen var under et enormt pres kampen igennem.

Og det pres kunne være blevet endnu være, da Peter Andersson i anden halvleg faldt til jorden i eget straffesparksfelt, efter mødet med en cypriotisk albue. Men det var en episode, som den skokste dommer, som leverede en stærk indsat, ikke så.

Men inden det skete var FC Midtjylland tæt på at gå til pause med en 2-0-føring, da Jakob Poulsen elegant fandt anfører Kristian Bach Bak indenom hjemmeholdet back. Anføreren lagde kuglen af til Sisto, men afslutningen røg snert forbi opstanderen.

En underholdene første halvleg med de danske gæster i teten havde på det tidspunkt også allerede budt på en annulleret scoring til gæsterne.

I anden halvleg pressede FC Midtjylland på for at få det ekstra mål, som ville sende dem videre til playoff-runden i Champions League, og selv om der blev satset ved første at sende Martin Pusic, dernæst Paul Onuachu og til sidste også Marco Larsen på banen, så udeblev den forløsende scoring, og dermed gik cyprioterne videre på reglen om udebanemål efter et samlet facit på 2-2 efter de to kampe.

Det betyder dog ikke, at FC Midtjylland er ude i europæisk sammenhæng. Nu venter to afgørende playoff-kampe, som skal afgøre, om målet om en plads i Europa League opfyldes allerede i år.

Champions League 3. kvalifikationsrunde, 2. kamp
Apoel FC – FC Midtjylland 0-0 (0-1)
0-1 Erik Sviatchenko 2’

Advarsler
Jakob Poulsen
Tim Sparv
Kian Hansen
Martin Pusic
Constantinos Makrides, Apoel

Rødt kort
Vinicius

Start-11: Johan Dahlin, Kristian Bach Bak (83’ Paul Onuachu), Kian Hansen, Erik Sviatchenko, Jesper Lauridsen, Tim Sparv, Jakob Poulsen, Petter Andersson (89’ Marco Larsen), Pione Sisto, Daniel Royer (66’ Martin Pusic), Morten 'Duncan' Rasmussen

Bænk: Mikkel Andersen, Patrick Banggaard, André Rømer, Kristoffer Olsson, Marco Larsen, Paul Onuachu, Martin Pusic