28.08.2015, 08:44 | Af: Administrator

FCM forstærker sig med målfarlig tjekkisk back

25-årige Filip Novák kommer til det midtjyske på fireårig kontrakt

Alka Superligaklubben FC Midtjylland henter defensiv forstærkning i Tjekkiet.

Den 25-årige venstreback Filip Novák fra FK Baumit Jablonec i den bedste tjekkiske række skifter til de danske mestre på en fireårig kontrakt gældende til den 30. juni 2019. Filip Novák har første arbejdsdag i FC Midtjylland fredag og er således allerede i spil til Alka Superligakampen mod Hobro IK på MCH Arena søndag aften.

FC Midtjyllands sportsdirektør Claus Steinlein glæder sig til den defensive forstærkning fra Centraleuropa.

- Filip Novák er venstrebenet forsvarer i venstresiden og en målfarlig spiller, der gerne går med frem og både deltager i kombinationerne og selv afslutter, så vi føler, vi har forstærket os markant, siger Claus Steinlein.

Filip Novák, der tidligere på sommeren var med til at sende FC København ud af Europa League-kvalifikationen, var så sent som torsdag aften i aktion for Jablonec, der hjemme spillede 0-0 mod Ajax Amsterdam og dermed røg ud af Europa League-kvalifikationen efter at have tabt 1-0 i Amsterdam.

- FC Midtjylland har europæiske ambitioner. Det passer perfekt med det, jeg gerne vil med min karriere, og derfor var klubben interessant for mig, siger Filip Novák.

Filip Novák scorede i sidste sæson 11 mål i 29 ligakampe for Jablonec, hvilket gjorde ham til den mest scorende tjekkiske forsvarer i en sæson nogensinde. I alt er det blevet til 23 mål i 162 kampe siden sæsonen 2008-09.

Internationalt er Filip Novák noteret for 11 U-landskampe for Tjekket. Sin debut på A-landsholdet fik han i marts i år i en venskabskamp mod Slovakiet.