25.08.2015, 09:29 | Af: Administrator

FCM ophæver kontrakten med Nattestad

Landsholdsforsvareren vender hjem for at få karrieren tilbage på skinner

Alka Superligaklubben FC Midtjylland er blevet enig med den 21-årige færing Sonni Nattestad om at ophæve den kontrakt, han egentlig havde med klubben indtil den 31. december 2018.

Den unge landsholdsforsvarer er for nylig vendt hjem til Færøerne og har dermed spillet sin sidste kamp for 1. divisionsklubben Vejle Boldklub, som han ellers var udlejet til på en etårig aftale.

- Jeg har af personlige årsager haft brug for en pause fra fodbolden. Nogle gange i livet kan det være nødvendigt at skifte spor for at finde ud af, hvad der er bedst for en, forklarer Sonni Nattestad.

- Vi er kede af det på Sonnis vegne. Vi havde håbet på et andet forløb for ham her hos os. Sonni har det spillemæssige der skal til for at skabe sig en tilværelse i fodbolden. Vi håber, han får karrieren på ret køl igen, siger FC Midtjyllands sportsdirektør Claus Steinlein.

I Vejle Boldklub havde sportsdirektør Steen Thychosen satset på Sonni Nattestad i en 1. division, der tegner meget jævnbyrdig.

- Vi er ærgerlige over situationen. Men vi hjælper gerne en ung mand videre i livet og giver ham fred og ro til at finde ud af, hvad han skal med sit liv og sin fodbold, siger Steen Thychosen.

Sonni Nattestad holder formen ved lige i Torshavn-klubben B36, mens der tages stilling til, hvad der skal ske. En fremtid i en færøsk klub er lige nu ikke aktuel, eftersom det færøske transfervindue lukkede i slutningen af juli. Formen er i øvrigt god, idet Sonni Nattestad er med i truppen til Færøernes to kommende EM-kvalifikationskampe mod Nordirland og Finland.

- Jeg ønsker FC Midtjylland alt det bedste, og jeg er glad for den måde, FCM og Vejle Boldklub har håndteret min situation, siger Sonni Nattestad, der ud over 28 kampe for FC Midtjylland, AC Horsens og Vejle Boldklub er noteret for syv A-landskampe for Færøerne.