12.08.2015, 19:07 | Af: Administrator

FCM TV: Clean sheets giver selvtillid

Erik Sviatchenko har sammen med holdkammeraterne holdt nullet i seks ud af otte kampe inden fredagens brag mod FCK

Det har været en fremragende sæsonstart for FC Midtjylland med maksimum point i Alka Superligaen og i alt syv sejre for sæsonen. En stor del af den succes bunder i en solid defensiv, og viceanfører Erik Sviatchenko er glad for de mange kampe, hvor bolden ikke er blevet hentet ud af Johan Dahlins mål.

- Det betyder lige så meget for en forsvarsspiller at holde nullet, som det gør for en angriber at score mål, selvom folk ikke umiddelbart tror det. Cleen sheets giver selvtillid og gør, at vi kan give noget ro til hele holdet, fordi vi ved, at vi er svære at score og skabe chancer imod, beskriver Erik Sviatchenko.

Op til denne sæson stødte Kian Hansen til ulveflokken, og kollega Sviatchenko synes, den nye konstellation i midterforsvaret går i den rigtige retning.

- Vi har fundet et godt makkerskab i form af, at vi begge to er aggressive og fremadrettede, som Midtjylland per DNA står for, og så supplerer vi hinanden godt, forklarer Sviatchenko til FCM TV.

Fredag gælder det så mødet med sidste sæsons nummer to, FC København, og forsvarsspilleren er helt klar til endnu en stor kamp.

- Vi har spillet en del store kampe allerede, og nu kommer der endnu mod FCK. Sidste år havde vi et brag af en kamp mod dem, og jeg ved, at vi byder dem op til dans, men om de er klar, må vi så se, udfordrer Erik Sviatchenko og krydser fingre for, at der kommer mange tilskuere på lægterne.

På fredag klokken 18.00 går det løs på MCH Arena, når dommer Michael Tykgaard fløjter kampen i gang.

Se hele interviewet med Sviatchenko her >>