27.08.2015, 21:49 | Af: Administrator

Gruppespil til FCM: Sendte Southampton ud i mørket

På et klassemål af Duncan vandt FC Midtjylland hjemme med 1-0 over Premier League-holdet. Midtjyderne vinder samlet 2-1.

Et drømmeresultat på St. Mary’s… Intet mindre var den 1-1’er, som dannede udgangspunkt for torsdag aftens returopgør mellem FC Midtjylland og de engelske Premier League-drenge fra Southampton.

Og et drømmeresultat blev det også på hjemmebanen i Herning…

Stemningen kogte fra første minut på et helt proppet MCH Arena, også selv om chancefordelingen hældte til gæsternes fordel. Men brændte afslutninger giver som bekendt ingen point i fodbold, og Morten ’Duncan’ var helt kold, da han gik på ydersiden af forsvaret og lagde bolden forbi Maarten Stekelenburg med en hård inderside i det lange hjørne. Knap en halv time spillet og 1-0 til de midtjyske værter.

Med lidt mere held og kynisme havde de danske mestre også bragt sig på 2-0 inden pausen, men det blev foreløbig ved Duncans føringsmål.

Som i første halvlegs åbning bragte ’Saints’-spillerne et stort tryk i de første minutter, men ulvene overlevede presset. Og faktisk var Duncan tæt på at blive dobbelt målskytte, da han headede en frisparksbold snert forbi hollandske Stekelenburgs mål.

Midtvejs i anden halvleg etablerede englænderne på ny et tungt pres, men hjemmeholdet modstod med fight og vilje og kom mod slut ekstremt tæt på et 2-0-mål, der kunne så godt som dræbe kampen. Rilwan Hassan og netop indskiftede Martin Pusic kombinerede, og Daniel Royer kom til en placeret afslutning, der strøg få centimeter over gæsternes målhjørne.

Det blev heller ikke til flere mål, og på en fantastisk aften, hvor publikum bar spillerne fremad gennem samtlige 90 minutter, sendte FC Midtjylland dermed engelske Southampton ud i det europæiske mørke med samlet 2-1.

(Billedet: Spillerne jubler efter sejren. © Getty Images 485437092)

KAMPFAKTA:

Europa League playoff:
FC Midtjylland – Southampton FC 1-0 (1-0)

28’ 1-0 Morten ‘Duncan’ Rasmussen

Advarsler:
37’ Jay Rodriguez, Southampton
43’ Jakob Poulsen, FCM
67’ Tim Sparv, FCM
70’ Matt Target, Southampton

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM, 4-1-4-1:
16 Johan Dahlin – 32 Kristian Bach Bak (82’ André Rømer), 4 Erik Sviatchenko, 2 Kian Hansen, 15 Jesper Lauridsen – 3 Tim Sparv – 27 Pione Sisto (68’ Rilwan Hassan), 8 Petter Andersson (79’ Martin Pusic), 7 Jakob Poulsen, 77 Daniel Royer – 9 Morten ’Duncan’ Rasmussen.
Bænk:
31 Mikkel Andersen, 26 Patrick Banggaard, 28 André Rømer, 17 Kristoffer Olsson, 36 Rilwan Hassan, 10 Martin Pusic, 33 Paul Onuachu.

Southampton, 5-3-2:
22 Maarten Stekelenburg - 15 Cuco Martina, 3 Maya Yoshida, 6 José Fonte, 26 Steven Caulker (56’ Dusan Tadic), 33 Matt Targett - 8 Steven Davis (82’ Juanmi), 16 James Ward-Prowse, 14 Oriol Romeu - 19 Graziano Pellè, 9 Jay Rodriguez (75’ Shane Long).
Bænk:
1 Kelvin Davis, 2 Cédric, 7 Shane Long, 10 Sadio Mané, 11 Dusan Tadic, 18 Harrison Reed, 20 Juanmi.

Dommer:
Liran Liany (Israel)

Tilskuere:
9.481 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller:
Morten ’Duncan’ Rasmussen