20.08.2015, 23:40 | Af: Administrator

Koeman: FCM var godt organiseret

Men Southamptons træner langede ud efter dommeren: Han tillod alt for meget tidsudtrækning

Efter blot et point i sæsonens to første Premier League-kampe var forventningerne til Southampton på forhånd, at klubben ville gøre kort proces med de danske mestre fra FC Midtjylland i torsdagens første playoff-kamp om en plads i Europa League.

Men efter 1-1 på St. Mary's og en set gennem engelske briller skuffende indsats var det en yderligere presset Ronald Koeman, der stillede op til et velbesøgt pressemøde efter opgøret mod Tim Sparv og Co.

En af hovedårsagerne til pointdelingen var ifølge den hollandske træner den franske dommer.

- Det var ærgerligt, at han ikke skred ind overfor FCM's tidsudtrækning. Han gav først en advarsel to minutter før tid, og den batter jo ikke noget. Han burde fra kampens begyndelse have signaleret, at der skulles spilles fodbold. Jeg håber i den grad, vi får en anden type dommer i returkampen, som vil tillade et mere flydende spil, lød det syrligt fra Koeman.

Til gengæld var han ikke bleg for at anerkende FC Midtjyllands præstation.

- De var godt organiseret, det skal de have, og så vandt de for mange andenbolde efter min mening, lød det fra hollænderen.

Sit eget mandskab var han ikke udelt tilfreds med.

- Vi spillede ikke med tempo nok i første halvleg, og så skabte vi slet ikke tilstrækkeligt med chancer, erkendte Koeman. Om perspektivet før returkampen sagde han:

- Vi er ikke så store favoritter til at gå videre, som vi var før kampen i dag, men jeg mener, vi stadig har en god chance for at nå gruppespillet. FCM kan imidlertid spille på samme måde på hjemmebane, som de gjorde i aften, fordi de fik det resultat, de ønskede.

På sin pressekonference blev FCM-træner Jess Thorup af engelske medier konfronteret med Koemans kritik af tidsudtrækningen. En kritik, Thorup tog oppefra og ned.

-  I forbindelse med dødboldene, frisparkene og indkastene, skal vi jo have folk med frem fra de bageste rækker, og det tager tid. Tidsudtrækningen var ikke nogen bevidst strategi fra vores side, men kom det til at virke sådan, har jeg det nu helt fint med det i en kamp som den her, slog Jess Thorup fast.