15.08.2015, 17:37 | Af: Administrator

Kynisme kostede i Køge

U17-holdet startede sæsonen med en pointdeler efter 3-3 mod HB Køge

For første gang i den nye sæson skulle de unge ulve prøve at spille om point i U17-ligaen, og om det havde påvirket holdet, kunne det godt tyde på.

Kampen startede meget nervøst i de første fem minutter for FC Midtjylland, der overlod en masse initiativ til HB Køge og virkede til ikke helt at være afklaret i forsvaret.

Den nervøse start blev dog hurtigt vekslet til chanceskabende spil. Efter en god periode med fint tryk på i presspillet, kom FCM frem til flere chancer og den største i en to-mod-en chance med målmanden, men det hele endte i ingenting, og der stod stadig 0-0 på måltavlen.

Men som det oftest er, når man ikke scorer på sine chancer, så gør modstanderen det. Og det var lige, hvad der skete. I det 25' minut kom hjemmeholdet foran efter, at bolden havde gået i ping pong stil mellem de to hold. Bolden havnede via en FCM-fod hos en spiller fra HB Køge, der sendte bolden i nettet og afsluttede begivenhederne i første halvleg.

Pausen blev tydeligvis brugt fornuftigt hos ulvene, for der gik ikke mere end fem minutter, før reduceringen var en realitet. Mathias Nors var manden bag udligningen til 1-1.

Herefter var det som at billedet fra 1. halvleg gentog sig. Midtjylland skabte store chancer men misbrugte gang på gang. HB Køge brugte derimod misserne på at vise, at de har den kynisme, der skal til for at vinde fodboldkampe. I løbet af fem minutter sendte de to tilsyneladende ufarlige høje bolde ind i feltet hos FCM, som blev vekslet til en 2-1 og 3-1 føring.

Tiden løb nu ekstra stærkt for ulvene, der var tvunget til at finde kynismen frem, hvis de skulle have et resultat med hjem fra Køge Stadion. Med et kvarter igen sendte de tre friske spillere på banen, og det så ud til at virke.

Mikkel Jakobsen som startede inde fik reduceret til 3-2 med fem minutter igen og fire minutter senere, et minut før slutfløjt, får FCM tilkæmpet sig et frispark. Det tog kantspilleren Andreas Poulsen sig af, og han sendte flot kuglen i kassen til 3-3.

Det skulle man tro var afgørelsen på kampen, men i de sidste sekunder blev Sebastian Buch tacklet i feltet. Dommeren skønnede, at det var film, og gav Buch sit andet gule kort, hvorfor han blev sendt i bad. Efterfølgende på videoklip lignede det dog, at straffesparket nok burde have været dømt, men mere blev ikke til efter en hæsblændede afslutning, og kampen endte således 3-3.

Efter kampen var træner Svend Graversen rigtig utilfreds med de mange misbrugte chancer men mener samtidigt, at resultatet var i orden på den baggrund.

- Vi er rigtig trætte af og utilfredse med, at vi ikke får scoret i de afgørende situationer, vi har i især første halvleg - det skal vi simpelthen blive bedre til og kunne have afgjort den her kamp. HB Køge scorer på deres chancer, så det er et fuldt ud fortjent resultat, når vi ikke er kyniske nok, vurderer Svend Graversen.

Næste kamp i ligaen for U17-holdet er først om 14 dage, hvor de igen rejser til Sjælland. Farum og FCN byder ulvene velkommen den 29/8 klokken 15.15.

KAMPFAKTA:

U17-ligaen, 1. runde:
HB Køge U17 - FCM U17 3-3 (1-0)
1-0 HB Køge 25'
1-1 Mathias Nors 45'
2-1 HB Køge 55'
3-1 HB Køge 60'
3-2 Mikkel Jakobsen 75'
3-3 Andreas Poulsen 79'

Start-11:  Simon Petersen, Japhet Sery Larsen, Nicolai Damkjær, Oskar Bloch (65' Nicolas Hautorp Madsen), Mathias Nors, Victor Torp, Mikkel Jakobsen, Christian Tue Jensen (65' Lukas Grenaa Giessing), Mads Carlson (65' Casper Tengstedt), Andreas Poulsen, Sebastian Buch Jensen