30.08.2015, 20:53 | Af: Administrator

Midtjyderne lægger afstand i toppen

Martin Pusic scorede begge mål i 2-0-sejren over Hobro. Med de tre point har FCM hentet 17 ud af 21 mulige point i Alka Superligaen.

Fra klimaks mod Southampton til et møde med Superligaens bundprop…

FC Midtjyllands mestre skiftede søndag den europæiske scene ud med den hjemlige Superliga. Mentalt en helt anderledes opgave, men på alle måder en lige så vigtig. Tidligere på dagen havde F.C. København lidt nederlag i Odense, og med tre point mod Jonas Dals nordjyder kunne ulvene lægge en solid afstand på hele otte point ned til københavnerne.

Der var flere ændringer hos værterne i forhold til superkampen mod englænderne fra syd. Mest iøjnefaldende var et nyt navn på venstrebacken, Filip Novak, mens Mikkel Andersen tog over for Johan Dahlin og Martin Pusic for Duncan.

Det åbnede dog på en ærgerlig måde for hjemmeholdet. Allerede efter et par minutter måtte Rilwan Hassan forlade grønsværen og følges i omklædningsrummet af fysioterapeuterne. Ind kom Kristoffer Olsson, og svenskeren skulle hurtigt få en hovedrolle, for få minutter senere var det hans højrefod, der sendte læderet ind i panden på en helt fri Martin Pusic. Østrigerens pandebrask svigtede ikke, og dermed tog midtjyderne en tidlig 1-0-føring.

Det væltede ikke med chancer trods det hurtige føringsmål, og mest nævneværdigt af første halvlegs resterende forsøg var et langskud fra Daniel Royer, som Jesper Rask i Hobro-målet måtte bokse væk.

Til gengæld faldt underholdningen prompte fra anden halvlegs begyndelse. Martin Pusic skulle kun bruge et minuts tid på at udbygge både holdets og sin egen måltotal for kampen, da han trak ind i banen og lagde bolden op i krydset med det ellers ikke foretrukne højreben.

Gæsterne bød ikke alvorligt ind i anden halvleg, og midtjyderne cruisede sig til tre nye point, der sender dem på fem points afstand af SønderjyskE, som er nærmeste forfølger. FCK er otte point efter, dog for en kamp mindre.

Superligaen holder nu landskampspause, før Brøndby tager imod midtjyderne den 13. september.

(Billedet: Martin Pusic header FCM på 1-0 i det niende minut. Foto: Kaj B. Kristensen, FOTOØJET.dk)

SE REAKTIONER FRA KAMPEN PÅ FCM TV I MORGEN.

KAMPFAKTA:

Alka Superliga, runde 7:
FC Midtjylland – Hobro IK 2-0 (1-0)

9’ 1-0 Martin Pusic
46’ 2-0 Martin Pusic

Advarsler:
41’ Mathias Bersang Sørensen, HIK
57’ Filip Novák, FCM

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM, 4-1-4-1:
31 Mikkel Andersen – 28 André Rømer, 26 Patrick Banggaard, 2 Kian Hansen, 70 Filip Novák – 3 Tim Sparv – 36 Rilwan Hassan (5’ Kristoffer Olsson), 8 Petter Andersson (72’ Mikkel Duelund), 7 Jakob Poulsen, 77 Daniel Royer (72’ Morten ’Duncan Rasmussen) – 10 Martin Pusic.
Bænk:
30 Andreas Raahauge, 20 Francis Dickoh, 15 Jesper Lauridsen, 17 Kristoffer Olsson, 22 Mikkel Duelund, 9 Morten ’Duncan’ Rasmussen, 33 Paul Onuachu.

HIK, 4-3-2-1:
1 Mikkel Rask – 3 Jesper Bøge, 13 Mads Justesen, 2 Anders Egholm (46’ Thomas Hansen), 4 Jacob Tjørnelund – 25 Kasper Povlsen (78’ Morten Beck Andersen), 12 Jonas Brix-Damborg, 8 Tidiane Sane – 26 Martin Mikkelsen (58’ Gökcan Kaya), 20 Mathias Bersang Sørensen – 21 Mayron George.
Bænk:
16 Alexander Nybo, 9 Morten Beck Andersen, 11 Mads Jessen, 14 Thomas Hansen, 17 Rune Hastrup, 18 Ronald Pfumbidzai, 27 Gökcan Kaya.

Dommer:
Peter Rasmussen

Tilskuere:
6.008 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller:
Martin Pusic