10.08.2015, 12:58 | Af: Administrator

Ny FCM-australier: Kan lide at give tilbage

En sympatisk, ung fyr med hjertet på det rette sted er havnet i det midtjyske.

Tidligere på sommeren hentede FC Midtjylland den - for de fleste herhjemme - ganske ukendte Awer Bul Mabil i Adelaide United F.C.

I pausen af Alka Superliga-opgøret hjemme mod OB blev han præsenteret, efter hans arbejdstilladelse var kommet i orden, og han nu altså er berettiget til både at spille og træne med resten af FCM-truppen.

Et hold med vindermentalitet
Efter opgøret, hvor Morten 'Duncan' headede sejrsmålet i nettet dybt inde i overtiden, talte FCM TV med klubbens nye offensivtalent, der glædede sig over den dramatiske overtidssejr.

SE INTERVIEWET PÅ FCM TV [klik her]

- I fodbold er det af og til sådan, at man dominerer på spil og chancer uden at score, men heldigvis vandt det bedste hold til sidst. Drengene skal have kredit for, at de blev ved med at klø på. Man kan mærke, at holdet har vindermentalitet, lyder det fra Awer Mabil, før han sætter nogle få ord på, hvilken type han er på fodboldbanen.

- Jeg kan godt lide at angribe og forsøge at komme igennem forsvaret. Jeg håber, fansene og trænerne kan lide det, og at det passer til holdet. Jeg ser i hvert fald frem til at komme i gang.

Hjertet på rette sted
Den 19-årige afrikaner, der nu er australsk statsborger, blev født i september 1995 i en flygtningelejr i Kenya af sydsudanesiske forældre. Awer Mabil og familien flyttede i 2006 til Australien, men den unge knægt har ikke glemt, hvor og hvad han kommer fra.

- Uden for banen er jeg en fyr, der kan lide at give tilbage. For nylig var jeg med til at oprette en velgørenhedsorganisation, der hedder Barefoot to Boots (Fra barfodet til støvler, red.), og hvert år tager vi tilbage til flygtningelejren med fodboldudstyr. Jeg kan godt lide at hjælpe de mennesker, der er dårligere stillet end jeg selv, fortæller Mabil.

LÆS MERE OM 'BAREFOOT TO BOOTS' [klik her]

Slutteligt forklarer australieren, hvordan vi gerne skal udtale hans navn. Det kan du høre ved at se klippet på FCM TV [klik her]

Awer Mabil har fået nr. 45 på trøjen.