05.08.2015, 11:17 | Af: Administrator

Sæsonoptakt: U17-holdet

Inden længe går det igen løs for akademispillerne - Træner Svend Graversen fortæller i artiklen, hvad han forventer af den nye sæson i U17-ligaen

Sidste år sluttede FC Midtjyllands U17-hold på en fjerdeplads i ligaen efter en slutspurt med fem sejre i træk og endte som forårets bedste hold. Nu banker næste sæson på døren, og ifølge træner Svend Graversen bliver det godt at komme i gang igen efter en god optakt.

- Vi har set frem til sæsonen i noget tid og haft en rigtig god forberedelse blandt andet i Italien. Selve opstarten har været fornuftig med få skader og i princippet kun dem, der var skadet i forvejen. Så alt i alt glæder vi os rigtig meget til at komme i gang med den nye sæson, siger Svend Graversen.

En ny sæson betyder også, at der er kommet nye spillere til fra U15-truppen, mens andre har fået mere erfaring, og Svend Graversen er ganske godt tilfreds med den trup, han nu har til rådighed.

- Vi har et fint hold overall, og på de fleste pladser er vi dobbeltbesat. Flere har allerede en del U17 kampe på CV'et, men det bliver spændende at se, om vi har de spillere, som kan tage det nødvendige ekstra step op for, at vi kan spille med om medaljerne i denne sæson, fortæller Svend Graversen.

I sidste sæson scorede FC Midtjyllands U17-hold næst flest mål, men lukkede også næst flest ind. Det defensive aspekt er trænerteamet fuldt ud opmærksomme på.

- Sidste år havde vi en udfordring det første halve år, hvor vi ikke var dygtige nok defensive, men det er de samme spillere i år, hvilket er en stor forskel. Vi kommer ikke til at lukke lige så mange mål ind, kan jeg godt sige nu, men jeg tror heller ikke, at vi kommer til at score lige så mange mål, forklarer Svend Graversen.

Klar udfordring
I svære tider er det ofte lederen, der går forrest og viser vejen. Sådan er det også for U17-holdet og Svend Graversen håber, at der i den kommende sæson træder flere ledere frem på banen.

- Vi mangler noget lederskab på det her hold, og det er måske et af de punkter, som er allervigtigst. Der er klare tydelige værdier på holdet, men vi har også brug for, at der er nogen, som sætter sig selv på spil og sørger for at gå forrest med de værdier til hver eneste træning og kamp - det er den udfordring, vi har i år, uddyber Svend Graversen og har opskriften klar:

- Vi har et fint antal landsholdsspillere og et stærk DNA i truppen. Finder vi de ledere, der skal til, når tingene på et eller andet tidspunkt begynder at gå imod os, for det vil de gøre, og har vi den nødvendige modstandskraft og robusthed i holdet, kan det blive afgørende for sæsonen, slutter Svend Graversen.

Næste chance for at se de unge ulve i aktion er i miniturneringen mod Brentford U17 og FCK U17 den 6/8 - du kan læse mere om turneringen her

Sæsonen i U17-ligaen starter den 15/8 i en udekamp mod HB Køge.