27.08.2015, 12:43 | Af: Administrator

Sæsonoptakt: U19-holdet

Træner Kenneth Andersen ser frem til den nye sæson i U19-ligaen, som også byder på europæiske kampe

Det var ikke kun superligaholdet, der præsterede at blive danske mestre i sidste sæson. FC Midtjyllands U19-mandskab leverede samme fornemme præstation og går nu ind til den kommende sæson som dobbelte forsvarende mestre, da de samme spillere også vandt guld på U17-niveau.

For træner Kenneth Andersen handler det om at fortsætte de gode takter fra de sidste to sæsoner og særligt leve op til nogle fælles mål for hinanden, kaldet Standard of Performance.

- Når vi rammer en af de mindre gode dage, så ved vi med Standard of Performance, at vi har nogle standarder, som vi kan kræve og forvente af hinanden. Det sikrer et vist bundniveau og afklarer, hvad vi kan holde hinanden op på, forklarer Kenneth Andersen og pointerer:

- Opskriften er, ligesom sidste år, at have rigtig meget fokus på os selv, siger Kenneth Andersen.

Før en ny sæson bliver der altid rykket lidt rundt i spillertruppen, da nogle bliver for gamle, nye kommer til og andre stopper. Men Kenneth Andersen er ganske godt tilfreds med truppens sammensætning i år.

- Vi har en rigtig god og bred trup på godt tyve spillere, og det jeg har set til træning indtil nu har været rigtig fint. En stor del af truppen var også med sidste år, så der er en god kontinuitet på holdet, fortæller træner Andersen.

Lige som superligamandskabet så sikrede U19-holdet sig også det danske mesterskab i sidste sæson, og sikrede U19-talenterne adgang til Youth League, der er ligesom Champions League blot for U19-spillere. Og for en ung spiller kan det give rigtig god erfaring og hård på brystet inden en eventuel professionel karriere.

- Det at spille knockout-kampe er helt sikkert en lille forsmag på det professionelle liv og en god læring for spillerne - det er knald eller fald, så man skal præstere fra start modsat i en turnering. Forhåbentligt kan vi på den måde ruste spillerne bedre til sådan nogle kampe nu, end at de først prøver samme situation som superligaspiller, vurderer Kenneth Andersen og fortsætter:

- Det kan også lære dem, at selvom man skal spille i Youth League, så er der også en U19-liga, hvor der skal præsteres, så alt i alt en fantastisk læring, konkluderer Kenneth Andersen.

I sidste sæson scorede de unge ulve flest mål af alle hold og lukkede samtidigt færrest mål ind. Om den bedrift bliver gentaget, vil man for første gang kunne se på lørdag, når ligasæsonen begynder på udebane mod FC Nordsjælland.