07.08.2015, 13:11 | Af: Administrator

Sparv "hjem" til Southampton

- Vi har set mange overraskelser de sidste dage, så vi har en chance, mener finnen

Det boblede i maven på finske Tim Sparv, da den engelske Premier League-klub Southampton FC fredag blev FC Midtjyllands modstander i to playoff-kampe om en plads i Europa Leagues gruppespil.

Som helt ung tilbragte den defensive midtbanemand en årrække på Southamptons fodboldakademi. Så på mange måder bliver det som at komme hjem, når FCM torsdag den 20. august træder op på Sct. Mary’s – hjemmebane for The Saints med plads til 32.000 tilskuere på det næsten nye state-of-the art stadion.

- Det er fantastisk. Det er otte, ni år siden, jeg forlod klubben, og det er første gang, jeg skal tilbage. Personligt bliver det virkelig stor t for mig, siger Tim Sparv.

Et hold fra Premier League bør slå et hold fra den danske liga. Det tilsiger al almindelig fodboldlogik.

- Men vi har i denne sensommer set masser af overraskelser i de europæiske turneringer, så jeg er overbevist om, at vi har en chance, vurderer Sparv.

Han kender i øvrigt indgående flere af Southamptons profiler. Sammen med Petter Andersson spillede Tim Sparv med Dusan Tadic i hollandske Groningen, og det var også i hollandsk fodbold, at Sparv stødte på Southamptons tårnhøje italienske angriber Graziano Pellè, der dengang huserede for Feyenoord.

Southampton trænes i øvrigt af den tidligere hollandske landsholdsprofil Ronald Koeman, som Sparv traf ved et par lejligheder i Groningen.

- Alt i alt, så bliver det her heftigt, siger en forventningsfuld Sparv.

FC Midtjylland er klar med information om billetsalget til hjemmekampen torsdag den 27. august på mandag. Fast ligger det dog, at sæsonkortholdere vil få fortrinsret til at købe billet. Kapaciteten på MCH Arena er godt 9.700 tilskuere til de europæiske opgør.