14.08.2015, 17:59 | Af: Administrator

Styrkemåling uden mål

FC Midtjylland og F.C. København spillede 0-0 i Herning.

De seneste par sæsoners titelkampe har givet nogle hede opgør mellem FC Midtjylland og F.C. København, og fredag aftens møde var bestemt ikke nogen undtagelse. FC Midtjylland havde spist rub og stub af de 12 Superliga-point, holdet foreløbig havde spillet om, mens Ståle Solbakkens mandskab havde syv point for tre kampe samt et udsat opgør mod Randers FC i baghånden.

På banen blev der givet og taget i duellerne, og på tribunen var der åben slagudveksling mellem de to hardcore fangrupperinger. Det var københavnerne, der spille- og chancemæssigt kom bedst fra land på grønsværen, men Johan Dahlin var på plads med en stærk parade, da landsmanden, Ludwig Augustinsson, kom til en farlig afslutning fra venstresiden.

Hjemmeholdet kom bedre ind i kampen, som halvlegen skred frem, og Daniel Royer fik testet Stephan Andersen med et fint langskud. De rigtig store chancer udeblev dog, før Michael Tykgaard fløjtede til pause.

Åbningen på anden halvleg bragte fortsat ikke de store muligheder for hjemmeholdet, der efter en time foretog en dobbeltudskiftning. Ind kom Morten Duncan og Petter Andersson i stedet for Martin Pusic og Kristoffer Olsson.

Med 12 minutter tilbage kom også Paul Onuachu i aktion, da han erstattede Pione Sisto. Kort efter nigerianerens entré fik hans angrebsmakker, Morten ’Duncan’ Rasmussen, sendt læderet i nettet på oplæg fra Kian Hansen, men scoringen blev annulleret, da angriberen stod en skostørrelse offside. Øjeblikke efter fik FCM også ram på træværket, da William Kvist headede et FCM-hjørnespark på egen opstander.

Dermed var FC Midtjylland tættest på sejren i kampens slutfase, men mål blev det ikke til for nogen af holdene, og så sluttede det, som det startede.

(Billedet: Tim Sparv i duel med Nicolai Jørgensen. ©Getty Images 483988392)

KAMPFAKTA:

Alka Superliga, runde 5:
FC Midtjylland – F.C. København 0-0 (0-0)

Advarsler:
33’ Thomas Delaney, FCK
54’ André Rømer, FCM
73’ William Kvist, FCK
76’ Erik Sviatchenko, FCM
90+3’ Mathias ’Zanka’ Jørgensen, FCK

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM:
16 Johan Dahlin – 28 André Rømer, 4 Erik Sviatchenko, 2 Kian Hansen, 15 Jesper Lauridsen – 3 Tim Sparv – 27 Pione Sisto (78’ Paul Onuachu), 17 Kristoffer Olsson (61’ Petter Andersson), 7 Jakob Poulsen, 77 Daniel Royer – 10 Martin Pusic (61’ Morten ’Duncan’ Rasmussen).
Bænk:
31 Mikkel Andersen, 26 Patrick Banggaard, 32 Kristian Bach Bak, 19 Marco Larsen, 8 Petter Andersson, 33 Paul Onuachu, 9 Morten ’Duncan’ Rasmussen.

FCK:
1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 25 Mathias ’Zanka’ Jørgensen, 15 Mikael Antonsson, 3 Ludwig Augustinsson – 17 Kasper Kusk (89’ Christoffer Remmer), 8 Thomas Delaney, 6 William Kvist, 7 Benjamin Verbic (18’ Youssef Toutouh) – 19 Federico Santander, 10 Nicolai Jørgensen (87’ Andreas Cornelius).
Bænk:
28 Thomas Kaminski, 34 Marcus Mathisen, 13 Kris Stadsgaard, 20 Christoffer Remmer, 22 Peter Ankersen, 24 Youssef Toutouh, 11 Andreas Cornelius.

Dommer:
Michael Tykgaard

Tilskuere:
10.822 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller:
Kian Hansen